Манолова събира омбудсманите от Балканите в СофияПо инициатива на омбудсмана

...
Манолова събира омбудсманите от Балканите в СофияПо инициатива на омбудсмана
Коментари Харесай

Манолова събира омбудсманите от Балканите в София

Манолова събира омбудсманите от Балканите в София
По самодейност на омбудсмана Мая Манолова, през днешния ден от 9.00 часа в зала 6 на Националния замък на културата ще се организира среща на омбудсманите от балканските страни.

Темата на районния конгрес е „ Защита на правата на жителите: провокации пред балканското съдействие “.

Събитието е в подтекста на българското председателство на Съвета на Европейския съюз и е в партньорство с македонския публичен бранител.

Форумът ще се организира в два панела - в първия от 9.00 часа ще бъдат разисквани опциите за взаимоотношение сред омбудсманите на Балканите за отбрана на главните права и свободи посредством районно съдействие, обмяна на опит и положителни практики, а във втория от 14.00 часа ще се дискутират икономическите и обществените права на жителите, уредени в Хартата за главните права на Европейския съюз.

Предвидено е изявление на представител на Агенцията на Европейския съюз за главните права (FRA) по проблемите, свързани със обществените и икономическите права на жителите, както и на представител на Службата на Върховния комисар по правата на индивида в Организация на обединените нации, който ще обясни смисъла на Парижките правила на Организация на обединените нации за действие на националните институции за отбрана и поощряване на правата на индивида.

Във форума ще вземат участие и локалните публични медиатори от всичките 13 общини в страната. Покани са изпратени още до народни представители, до министрите: на българското европредседателство, на правораздаването, на външните работи, до посланиците на балканските страни, до Конституционния съд, до представители на академичната общественост, до Комисията за отбрана от дискриминация, до Комисията за отбрана на потребителите, потребителски и цивилен организации, Български хелзинкски комитет, Център за нестопанско право, Институт Отворено общество, Център за проучване на демокрацията, Център за демократични тактики, Български юристи за правата на индивида, Асоциация Анимус и други /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР