Манолова обеща, че гражданският й проект няма да прерасне в

...
Манолова обеща, че гражданският й проект няма да прерасне в
Коментари Харесай

Мая Манолова учреди гражданският си проект "Изправи се, България"

Манолова даде обещание, че гражданският й план няма да прерасне в политическа партия, а ще " работи за отбрана на базисните демократични полезности и за поддръжка и решение на проблемите на елементарния човек, за съответни проблеми на жителите. "

© Анелия Николова " Ние се изправяме, с цел да пазиме ползите на елементарните хора. Ние, " Изправи се, България " ще пазиме правото на всеки обособен човек, тъй като считаме, че страната и обществото са думи, които нямат смисъл, в случай че не мислят и не работят за своите жители. "

Така Мая Манолова откри новия си цивилен план, с който тя ще цели както да оказва помощ в проблеми на обособени жители, по този начин и да оказва напън върху държавното управление. Неуспелият претендент за кмет на София твърдо съобщи, че " Изправи се, България " няма да прерасне в политическа партия. Проектът си обаче тя ще сътвори налична платформа, посредством която един тип да продължи да играе ролята на омбудсман, макар че към този момент не е на тази служба.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Гражданско съдружие

" Регистрираме гражданската платформа " Изправи се.БГ " като гражданско съдружие, с идеална цел в социална изгода, " изясни Манолова на учреждаването на гражданския план. Тя даде обещание, че планът й ще сътвори платформа за отбраната на правата на жителите, като ще реализира задачите си посредством дейни позиции и дейности, организацията на безвъзмездни приемни за жители и основаването на цифрова платформа за подаване на цивилен сигнали от цялата страна, посредством която да се оказва напън на институциите.

" Когато защитните средства на едно общество са напълно подчинени на властта, гражданският напън е последната вяра за коректив и възобновяване на справедливостта, " съобщи Манолова в учредителната си тирада.

Фотограф: Анелия Николова Завинаги омбудсман?

Заедно с доброволци Манолова провежда приемните за жители от 27 ноември насам, като концепцията е гратис тя и юристи-доброволци да изслушват проблемите на хората и да се пробват да им оказват помощ с правни препоръки от офис до площад Славейков. По-рано тази седмица тя разгласи и че двете към този момент проведени приемни са посетени от хора от цялата страна и от идната седмица тя и екипът й ще тръгнат из страната, с цел да провеждат приемните и отвън София.

Чрез приемните за жители Манолова действително извършва обясненията си още от по време на акцията, че ще продължи да работи " като омбудсман " и да изслушва проблемите на хората, макар че към този момент не заема длъжността. Сдружението, приемните и турнето, което ще стартира от Северозападна България, ще дават на Манолова сцена, посредством която тя да продължи да се опълчва на ГЕРБ, да остава забележима в обществото, и по този метод да печели рейтинг.

Неуспелият претендент за кмет на София на няколко пъти даде обещание, че " Изправи се, България " няма да се трансформира в политическа партия. На въпрос какво е отношението й към партията на Слави Трифонов, Манолова не отговори непосредствено, а повтори за гражданската устременост на плана и означи, че най-ранните идни избори са през 2021 година

Какво следва?

Екипът на Манолова ще се състои от към момента неназовани адвокати, които дружно с нея ще оказват помощ на жителите про боно, когато могат, и от членове на екипа й за кметските избори. На учреждяването на " Изправи се, България " участваха редица актьори, както и ръководителя на инициативния комитет на Манолова за кмет на София Никола Вапцаров. Бившият омбудсман се похвали, че акцията й за кмет е събрала към 190 000 лв. от дарения от жители и изяви вяра, че и гражданският план ще се финансира по сходен метод. Тя също изясни, че до този миг приемните за жители и наемането на офис до площад Славейков за задачата се заплащат от персоналните средства на Манолова и другите учредители.

Предстои в понеделник на обществено събитие да се разгласят първите " групови членове " на " Изправи се, България ", които по думите на Манолова ще включват " цивилен организации, цивилен придвижвания, бранщови организации, инициативни комитети и синдикати. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР