Манол Пейков е пловдивски общественик, издател, преводач и политик. Собственик

...
Манол Пейков е пловдивски общественик, издател, преводач и политик. Собственик
Коментари Харесай

Защо Манол Пейков е номиниран за “Мъж на годината”

Манол Пейков е пловдивски държавник, издател, преводач и политик. Собственик е на издателство “Жанет 45 ”, притежател на националната премия " Христо Г. Данов " (2016). Номинацията му в състезанието „ Мъж на годината “ е издигната поради дейната му доброволческа активност за събиране на финансова и материална помощ за потърпевшите от войната хора в Украйна, и от земетресенията в Турция и Сирия.



Номинации за “Мъж на годината ”: Манол Пейков

През ноември 2022 година Манол Пейков приканва обществото, посредством обществените мрежи, за събиране на средства за закупуване на бензинови генератори за бомбардираните градове в Украйна. Веднага откликват голям брой донори и единствено за 5 дни е събрана сумата от 250 000 лева До през днешния ден акцията е към момента дейна със събрани над 1 100 000 лева и обезпечени (купени или дарени) близо 450 генератора.

Само три месеца по-късно, на 6 февруари 2023, светът осъмна с разрушенията от безпощадното земетресение в Турция и Сирия. Този път, за по-малко от 24 часа, още веднъж с акция на Манол Пейков, в помощ на потърпевшите са събирани от донори 220 000 лева В околните дни сумата доближава до 1 300 000 лева, а в допълнение конвои от тирове с дарения от първа нужда потеглят всеки ден от Пловдив и Стара Загора към хората оттатък границата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР