Манол Гаренов дава всичко, което е събрал – точно 45

...
Манол Гаренов дава всичко, което е събрал – точно 45
Коментари Харесай

10-годишно момче от Кърджали дари спестяванията си на пострадалите в Турция

Манол Гаренов дава всичко, което е събрал – тъкмо 45 лв. и 49 стотинки

Едно 10-годишно момче от Кърджали подари всичките си спестявания, с цел да помогне на потърпевшите при земетресенията в Турция. Той е наследник на отец Петър Гарена от църквата „ Свети Георги Победоносец “ и бе първият донор в благотворителната акцията на Районното мюфтийство, споделя.

Манол Гаренов дава всичките си спестявания в помощ на потърпевшите от мощните трусове в Турция – тъкмо 45 лв. и 49 стотинки.

„ Реших да направя нещо хубаво с тях, вместо да стоят на вятъра в касата. Само че не мисля, че ще оказват помощ доста. Според мен, в случай че всички хора дарят като мен по няколко лв., тогава ще можем да помогнем в действителност “, споделя момчето.

Решението детето взема, откакто вижда по малкия екран по какъв начин спасители вадят хора отдолу под руините на срутените здания в Турция.

„ Бях цяла вечер смутен, обезпокоен за тези хора и освен това бях обезпокоен по какъв начин ще изкарат вечерта, там имало сняг, доста студено е било… заплаках, като видях тези хора по този начин да страдат “, прецизира още 10-годишния Манол.

Сега момчето още веднъж събира за идеята – към този момент има лев на стотинки. Това не е първото положително на 10-годишното момче. Досега той два пъти е давал спестяванията си с цел да погне за лекуването на деца.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР