Манията по криптовалутите навлезе в нов етап, след като в

...
Манията по криптовалутите навлезе в нов етап, след като в
Коментари Харесай

Фючърсите подхраниха биткойн манията, валутата поскъпна с 1/5

Манията по криптовалутите навлезе в нов стадий, откакто в неделя стартира фючърсната търговия с биткойни. В търговията на платформата на чикагската компания " Си Би Оу И глобъл маркетс " (CBOE Global Markets) сесията за доставка на виртуалната валута през януари потегли от цена 15 850 $, с цел да доближи растеж от 21 на 100 до 18 700 $. Накрая обаче биткойнът се котираше за 18 100 $, съобщи Ройтерс.

" Си Би Оу И " заяви, че е изтъргувала 800 договора през първите два часа от търговията и че засиленият интерес е предизвикал забивания на уеб страницата поради прекомерно огромния трафик и превишаване на размерите на търговията в началния стадий. На два пъти се наложило прекъсване на търговията, поради прекомерната волатилност (измерител на степента, в която цената на даден актив се чака да варира в границите на избран интервал – б. ред.) на валутата, само че към този момент всичко е обикновено.

Пускането на биткойн фючърси на регулируема борса е повратен миг за криптовалутата, защото ще се тества комерсиалната инфраструктура, с чиято помощ професионалните търговци и вложителите ще могат да реагират на повишението или поевтиняването на биткойна и ще вземат участие в снижаването на волатилността на цената.

Биткойнът, който е основан през 2009 година и не се употребява с поддръжка от централните банки, нарастна 10 пъти тази година, само че с фрапантни съмнения.

Специалисти предизвестиха за непредсказуемостта му и за признаци, че е балонен актив, който може да се спука.

Въпреки това нервността по криптовалутата продължава.

През декември най-големият международен оператор на фючърсна борса – " Си Ем И Груп " (CME Group) заяви, че на 18 декември пуска фючърсни контракти с биткойни, Подобни проекти разгласи и Токийската фондова борса " Кантор Ексчейндж " (Cantor Exchange), която счита да предлага на вложителите бинарни варианти на биткойните.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР