Манията по делото на Боян Петров придобива нови измерения и

...
Манията по делото на Боян Петров придобива нови измерения и
Коментари Харесай

Български сноубордист събира 17 000 евро, за да се пусне от Шиша Пангма

Манията по делото на Боян Петров придобива нови измерения и вариации.

В уеб страницата за събиране на помощи helpkarma.com са събрани към този момент 1400 евро за Владимир Павлов, който счита да се пусне със сноуборд от Шиша Пангма. Нужни са общо 17 000 евро.

Ето и неговия вик:

Владимир Павлов, 36г., с повече от 20 години опит в планинарството и рисковия сноуборд, той е един от пионерите в този спорт в България. С дъска по родните планини, Алпите, Доломитите, Кавказ, Алборз, Памир и Хималаите, неговият взор и фантазии постоянно са били ориентирани нагоре, към белите върхове.

Измежду доста от неговите снежни завършения и достижения, през март 2016г. Владимир изкачи и спусна със сноуборд най-високия връх на Близкия Изток вр. Дамаванд (5671м.) в Иран, а през юли 2017г. той направи първото българско сноуборд втурване от над 7000м.– от вр. Ленин 7134м. – северна стена в Памир, Киргизстан. Тази есен наред е един от най-високите върхове на планетата – Шиша Пангма, 8027м. в Хималаите, Тибет. Голямата цел на Владимир е да изкачи върха със лични старания, без спомагателен О2 и да се трансформира в първият човек в света, който кара сноуборд от този връх и първият българин, който се спуска от над 8000м. височина.

Ето какво споделя Владо за това предизвикателство:

Зад всички мои триумфи и бъдещи проекти се крие желанието да потвърдя, че „ невероятно ”е единствено дума и че човек е кадърен да прекрачи границите си, стига да го прави с цялостна отдаденост, положителни подбуди и несъмнено, безусловна обич. Надявам се също по този начин да мога да вдъхновя и стимулирам още доста младежи, а и освен, да спортуват измежду природата, да живеят здравословно и да не се отхвърлят в никакъв случай от преследването на мечтите и значимите цели и върхове в живота си. Аз се сготвям за моя връх откогато се познавам, извървях дълъг път, с цел да стигна дотук и сега целият ми запас и време са съсредоточени в тази фантазия, която се боря да осъществя през есента на 2018. Единственото, което липсва сега са средствата и считам, че те не могат да бъдат сериозна спънка, имайки вашата поддръжка.

Ако желаете да станете част от тази идея и триумф, който ще остане в историята (и то освен българската) вечно, помогнете ми да набера средствата, нужни за покриване на главните експедиционни разноски. Всяка сума или поддръжка ще бъде доста високо оценена и за всички, присъединили се в акцията ще провеждам извънредна презентация след завръщането, а за най-щедрите донори ще приготвя и специфична изненада в края на годината.

Време е да сбъдваме фантазии!

БЛАГОДАРЯ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС)!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР