Манията, обхванала изключително много хора по света, а също и

...
Манията, обхванала изключително много хора по света, а също и
Коментари Харесай

БНБ: Криптовалутите са балон, някой ден ще се спука


Манията, обхванала извънредно доста хора по света, а също и в България, за пазаруване и търговия с криптовалути, носи големи опасности и е прекомерно евентуално да донесе огромни загуби. За това предизвестява Българска народна банка, като поддържа позицията и предизвестията, отправени от Европейските надзорни органи. От централната ни банка сигнализират, че има задоволително признаци, че криптовалутите са " балон ", който рано или късно ще се спука и ще донесе огромни финансови загуби на вложилите повече средства в такива валути хора.

" Българската национална банка се причислява към изразената позиция от страна на Европейските надзорни органи по отношение на увеличаващия се брой консуматори, които купуват криптовалути без да са наясно с рисковете. Виртуалните валути като Bitcoin, Ripple, Ether и други демонстрират рискова неустойчивост на цената си и ясни признаци на ценови балон. Потребителите, които купуват виртуални валути, би трябвало да са наясно, че има висок риск и че могат да изгубят огромни суми или даже всичките си пари, които са вложили ", гласи известието на Централната банка.

В предизвестието на Европейските надзорни органи се акцентира, че рисковете не е произлизат единствено от загубата на стойност на криптовалутите и спукването на балона. Дори и да не се стигне до такава обстановка, до момента в който съответен човек има пари в тези финансови инструмети, той може да загуби всичко и при хакерска офанзива. Освен това се отбелязва и че в Европейски Съюз няма закони, които да пазят потребителите, в случай че тяхна инвестиция бъде открадната по този метод.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР