Манипулация на тахографа с магнит – това е практика в

...
Манипулация на тахографа с магнит – това е практика в
Коментари Харесай

Превозвач мами с тахографите и застрашава живота на всички на пътя

Манипулация на тахографа с магнит – това е процедура в българска компания за интернационалните транспорти. Признанието е снимано със скрита камера.
Манипулацията става поради експлицитни нареждания на управлението на компанията. Със скрита камера Нова телевизия снима и признанието – употребяват се и по-сложни устройства, не елементарен магнит, като се слагат пломби, даже със знанието на митничари. Шефът на компанията твърди, че тези устройства „ се включват” единствено по границата. А негов зависещ, който дава указания, показва, че магнити не се поставят в Австрия, тъй като там се научили да ги засичат със специфична машинка.
Категорично това не е всеобща процедура, съобщи ръководителят на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев. На въпрос от кое място знае, че не е всеобща процедура, отговорът беше, че " минимум ще губят лицензите си ".
Глобата е 1500 лв., като тя се заплаща от водача. За превозвача е планувана санкция от 5000 лв. при първо нарушаване, а при второ – 8000 лв. плюс лишаване на лиценз, посочи Арабаджиев, който призна, че не знае да има случаи с лишен лиценз . Той добави, че казусът ще бъде решен, когато тахографите бъдат вързани в единна електронна система. Арабаджиев посочи и дългото време, в което се чака на границата, като сподели, че аргументите са сложни – няма организация да вземем за пример. По думите му, в случай че на границата се пускат по 1200 камиона за денонощие, няма да има очакване, а сега междинният ритъм е 800-900 камиона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР