Манипулация е твърдението, че част от доказателствата по делото срещу

...
Манипулация е твърдението, че част от доказателствата по делото срещу
Коментари Харесай

Прокурор Иван Гешев: Не е вярно, че са отпаднали доказателства по делото `Иванчева`

Манипулация е изказванието, че част от доказателствата по делото против Десислава Иванчева и Биляна Петрова са отпаднали, съобщи заместител основния прокурор Иван Гешев в изявление за сутрешния блок на Българска национална телевизия.
 Радан Кънев: Присъдата на Иванчева е шокираща  Съдът даде 20 години затвор на Десислава Иванчева
„ Единицата за правдивост е това, което присъжда съдът. Тези присъди са неокончателни и подсъдимите не престават да са невиновни съгласно българското законодателство и Конституцията “, каза Гешев.

Той разяснява и тежестта на наказването на първата правосъдна инстанция. Това, че законодателят е планувал еднообразно наказване за ликвидиране и рушвет – от 10 до 20 години затвор, значи, че той регистрира публичната заплаха и смята, че изключително тежкият случай на рушвет в изключително огромни размери е съпоставим на едно ликвидиране, разясни Гешев. Според него съдът просто е приложил закона, а присъдата наподобява шокираща, тъй като " до момента законът не се прилагаше ".

" Борбата с корупцията беше незадоволителна и това го регистрира цялото общество – и оттова се натрупва възприятие за неправда. Това е една дребна борба в тази война. И когато стартира, някои хора се уплашиха, че и с тях ще се случи същото. И се пробват да настроят обществото, че зад тези присъди седи нещо друго, а не правдивост “, сподели още заместител основният прокурор.

Той изясни, че откакто излязат претекстовете по делото, ще стане ясно дали съдът е оправдал Иванчева и Петрова за приемане на рушвет и дали ги е осъдил единствено за искане на подкуп.

Според Гешев е операция да се твърди, че основни доказателства по процеса са отпаднали:  " Зад това седят избрани политически сили, избрани олигархични ползи – от рода на това, че експертизата е потвърдила, че не е писала тя в бележника и един куп други неща “, сподели той. По думите му не е, че главният очевидец Петко Дюлгеров не е дал пояснения в съда, а че се е отказал от показанията си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР