Манипулациите на враговете на най-богатата икономика и мирна икономика тази

...
Манипулациите на враговете на най-богатата икономика и мирна икономика тази
Коментари Харесай

Ева Майдел: Кой е с нас в тази криза? ЕС е подложен на атака от Китай и други играчи, които искат да го унищожат

Манипулациите на враговете на най-богатата стопанска система и мирна стопанска система тази на Европейски Съюз не стопират.

Евродепутат Ева Майдел написа доскоро във " Facebook ":

Кой е с нас в тази рецесия?

Вероятно през последните дни всички сме попаднали на фотоси от самолетите, които Русия изпрати в Италия. Прочели сме и за помощта, която Китай оказва с лекари, както и за броя маски, които са дарили. Същевременно по телевизионните студия все по-често чуваме по какъв начин Европа е разединена, не реагира и просто отсъства в тази изключителна обстановка.

Както, обаче, знаете, във време на рецесия и заплаха, доста постоянно най-дефицитна се оказва достоверната информация. На повърхността на замътената от страхове вода излизат лъжепророци, подправени вести и странни тълкования.

Не считам да изкарвам Европейски Съюз жертва, тъй като в тази обстановка същинската жертва сме ние, жителите. През последните дни сме подложени на сериозна офанзива от страна на Китай и други световни играчи. С нея се постанова килнат роман за това кой носи отговорност за разпространяването на болестта. Подозренията, че Китай прикри данните за вируса и продължава да го прави, са сменени от разкази по какъв начин страната подава ръка на засегнатите като Италия в миг, в който Европа я няма.

Истината е, че до момента в който тези няколко фотоси с лекари вървят из мрежата, Европейска комисия свърши доста повече. Комисията се пробва да набави за всички страни-членки маски и защитни дрехи, както и по този начин нужните респиратори. Тече процедура и за обща европейска доставка на проби за COVID-19, в която и България взе участие.

Загледани в ужасяващите статистики, пропущаме, че не всички подадени ръце са почтени и чисти. Вече се получават първите сигнали за опити на китайски вложители да купят на безценица затруднени италиански компании. Това е една от аргументите Европейска комисия да предложи унищожаване на рестриктивните мерки пред фискалната политика и държавната помощ. Така на процедура се развързват ръцете на държавите-членки да избавят стопанската система си и да поддържат най-засегнатите си компании – както от банкрут, по този начин и от опитите за възползване от рецесията от китайски и други вложители със противоречиви цели и ползи.

Няма по какъв начин да подминем и подправените вести за основани медикаменти и ваксини в Русия и под дърво и камък още. На фона на първичния отхвърли на Съединени американски щати, Русия, Англия да признаят явната опасност от болестта с COVID-19, логичен мъчно първата ваксина или лекарство можеше да пристигна от там. Това, което видяхме, е че американската администрация направи опит да притегли една от европейските компании, които са на първо време в създаването на ваксина за вируса. Европейска комисия и Германия реагираха мигновено и осигуриха спомагателни средства за плана. Освен това още в края на януари Европейска комисия отпусна 47.5 милиона евро за планове, които се пробват да намерят решение за лекуването или предпазването от вируса. След това имаше и други начинания, осигуряващи финансова поддръжка за компании или учени в Европа, работещи за лекарство или нови способи за диагностика.

Вече няколко седмици слушаме и за “загубилата своята взаимност Европа ”, което неизбежно би довело до залеза на европейския план. Странно е, че същата тази „ изгубила взаимност Европа “ позволи на България да харчи 546 милиона евро от еврофондовете за поддръжка на здравната система и бизнеса. Става въпрос за предплатено отпуснати от Европейска комисия средства, които в случай че към момента не са контрактувани или усвоени, би трябвало да бъдат върнати на Европейска комисия, а в този случай ще останат разполагаем на страните.

Същата тази Европа разшири обсега на Фонд „ Солидарност “ на Европейски Съюз за най-силно засегнатите държави-членки. До момента той можеше да бъде употребен при естествени бедствия в страни от Европейски Съюз, само че с гласуваното решение към тях се прибавят и огромни здравни рецесии, което дава нови 800 милиона евро разполагаем. Също по този начин Европейски Съюз пренасочи 1 милиард евро от бюджета на Европейски Съюз като гаранция на Европейския капиталов фонд, с цел да се подтикват банките да дават евтини заеми на бизнеса. Трябва да си даваме сметка, че тези средства са от налозите на “несолидарните ” европейци, които също се борят с рецесии в личните си страни сега.

У мен се буди изключителна изненада, когато видя в последните дни по какъв начин политици и специалисти, които единствено до преди седмици ни убеждаваха от телевизионните студия, че няма потребност от европейска интеграция и всичко е по силите на националната страна, през днешния ден са на същите места, само че към този момент разясняват какво е трябвало да направи Европа. Истината е, че в огромна степен реакциите при рецесии са оставени на национално равнище, а опциите на Европейски Съюз са лимитирани от същите тези национални компетентности.

Затова, когато идващия път някой се опита да изясни, че Европа не може да направи нещо, би трябвало да си спомни за момента, в който са ни натяквали, че европейската интеграция в тази област е ненужна и нездравословна. С сходен интерес виждам и всички съперници на влизането в еврозоната, които в този момент отхвърлят да разясняват отделените средства за поддръжка на стопанската система в ядрото на Европейски Съюз, в това число по линия на Европейския стабилизационен механизъм и неговите близо половин трилион евро, до които България няма да има достъп.

Всички се надяваме да успеем с общи старания да преборим това, което ни споходи. Но, както при всяко човешко тестване, е значимо да знаем, кой и по какъв начин е бил до нас през това време.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Пет
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР