Манипулаторите използват хората за собствена изгода. Те се възползват от

...
Манипулаторите използват хората за собствена изгода. Те се възползват от
Коментари Харесай

10 майсторски манипулации, които използват нарцистистите

Манипулаторите употребяват хората за лична полза. Те се възползват от нашите усеща на съчувствие или виновност и постоянно могат да ни накарат да се съмняваме в себе си.

Ето няколко изречения, които нарцистичните персони, родени манипулатори, употребяват най-често. Бъдете готови да чуете тези изречения, и да им отговорите уместно.

1. Не ме разбра

Удобно е да хвърли виновността върху вас – по този начин манипулаторът е почтен, а вие се съмнявате в себе си.

2. Преувеличаваш

Още един метод да ви накара да се съмнявате в себе си. Ако нещо е значимо за вас, то е ВАЖНО ЗА Върховен административен съд. Не се оставяйте да ви накарат да омаловажавате възприятията си.

3. Ти имаш потребност от това

Манипулаторът се пробва да ви „ продаде “ нещо. Не го оставяйте да показва своите стремежи като ваши лични. Попитайте го непосредствено за какво го прави.

4. Ей, ти си пълен / кокалест / дребен… Чакай малко, майтапя се!

Глупавите смешки за особеностите на вашия външен тип или темперамент могат да подкопаят самочувствието ви. Те имат потребност от това, с цел да получат повече власт над вас.

5. Не те интересуват моите проблеми

Това е фраза на човек, който желае да ви смаже. Вероятно към този момент сте му помогнали повече от един път. Обяснете му, че неговите проблеми са негова лична отговорност, а не ваша.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР