МАНИЛА, Филипините (AP) — Съединените щати непрекъснато оценяват необходимостта от

...
МАНИЛА, Филипините (AP) — Съединените щати непрекъснато оценяват необходимостта от
Коментари Харесай

САЩ непрекъснато оценяват разширяването на контрола върху износа на чипове, който може да засили китайската армия

МАНИЛА, Филипините (AP) — Съединените щати непрестанно правят оценка нуждата от разширение на контрола върху износа, с цел да спрат Китай да придобива съвременни компютърни чипове и индустриално съоръжение които могат да се употребяват за подсилване на армията, сподели министърът на търговията на Съединени американски щати Джина Раймондо в понеделник.

Контролът върху износа на Съединени американски щати беше въведен за първи път през 2022 година, с цел да се опълчи на потреблението на чипове за военни приложения, които включват създаването на хиперзвукови ракети и изкуствен интелект.

Миналата година Министерството на търговията на Съединени американски щати разшири контрола върху износа, предизвиквайки митинги от Министерството на търговията на Китай, че рестриктивните мерки нарушават интернационалните търговски правила и „ съществено заплашват стабилността на индустриалните вериги за доставки “.

Китай съобщи, че ще предприеме „ всички нужни ограничения “, с цел да отбрани своите права и ползи, и прикани Вашингтон да отстрани контрола върху износа въ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР