Манифестация срещу расизма и произволието на полицията събра хиляди хора

...
Манифестация срещу расизма и произволието на полицията събра хиляди хора
Коментари Харесай

Протестиращите в Париж принудиха полицията да използва...

Манифестация против расизма и произволието на полицията събра хиляди хора във Франция . Те идват в столицата и в огромните градове като Марсел, Лил, Нант, Лион и Бордо.

В Париж манифестацията беше на площад Съгласие, където е постройката на американското посолство. Полицията забрани провеждането на акциите под претекст, че в изискванията на разпространяване на ковид в страната е неразрешено събирането на публични места на повече от 10 души.

Площадът беше изцяло блокиран на няколкостотин метра от полицията, употребявайки плъзгаща се висока стоманена ограда. Това в никакъв случай не се е случвало в историята на Париж, даже по време на митингите на "жълтите жилетки ".

Останалата част от площада бързо бе запълнена от хора. Те носеха плакати с надписи на британски, които се употребяват на митингите в Съединени американски щати, последвали гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд, погубен от бял служител на реда - "Животът на тъмнокожите има значение ".

Виждаха се и плакати "Прекратете полицейския произвол! ", "Расизмът не би трябвало да бъде в никакъв случай и на никое място ", "Любовта ще промени света ", "Ако няма правдивост, няма да има и мир ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР