Манфред Вебер: Ако оглавя ЕК ще помоля да спрем преговорите

...
Манфред Вебер: Ако оглавя ЕК ще помоля да спрем преговорите
Коментари Харесай

Манфред Вебер: Ако оглавя ЕК ще помоля да спрем преговорите с Турция

Манфред Вебер: Ако оглавя Европейска комисия ще помоля да спрем договарянията с Турция
"Когато дискитураме въпроса за Турция, дискутираме фундаменталния въпрос до каква степен може да се уголемява Европейска комисия. Не мисля, че Турция принадлежи към Европейски Съюз. Aко стана ръководител на Европейска комисия, ще обещая, че ще помоля институциите (бел.ред. в ЕС) да спрем договарянията с Турция, ” сподели в извънредно изявление пред Милена Милотинова, което ще бъде излъчено през днешния ден от 17.30 в предаването „ Брюксел 1 “ по телевизия Bulgaria ON AIR водещият претендент на ЕНП за евроизборите и кандидат за поста ръководител на идната Европейска комисия Манфред Вебер.

Вебер сега е ръководител на групата на ЕНП в Екологичен потенциал, която е най-голямата политическа група там. "Трябва да бъдем почтени в връзките си с Турция – би трябвало да се знае какво е допустимо и какво – не. Но е значимо да подчертая, че това няма да бъде прекъсване (на връзките, бел.на ред.), това ще е отваряне на последваща страница, ” съобщи Вебер.

"Бих предложил на президента Ердоган да приказваме за усилване на икономическото съдействие, да вземем за пример, като подобрим митническия съюз, за който понастоящем приказваме в Европейски Съюз. Можем да приказваме за визовата либерализация - това също е въпрос, който чака решение. Също и за битката с тероризма – различен въпрос, който стои на масата. Имаме общи въпроси за решение. Нека ги преглеждаме един по един. Може да имаме по-добри връзки, само че дано спрем нечестните оферти за цялостно присъединение, които няма да проработят, “ прикани Вебер.

Ще има ли английски еврокомисар в идната Европейска комисия, очакваше ли острата реакция на Бойко Борисов след първичния си туит за жестокото ликвидиране на журналистката Виктория Маринова, ще получи ли България поддръжката на ЕНП за превозвачите, както и отговорите на други настоящи въпроси – вижте през днешния ден в 17.30 в предаването „ Брюксел 1 “ по Bulgaria ON AIR. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР