Маневрите ще продължат две седмициНад 1500 британски военнослужещи ще участват

...
Маневрите ще продължат две седмициНад 1500 британски военнослужещи ще участват
Коментари Харесай

Над 1500 британски военнослужещи ще участват в мащабно учение на НАТО в Естония

Маневрите ще продължат две седмици

Над 1500 английски военнослужещи ще вземат участие дружно с хиляди военни от страни членки на НАТО в огромно обучение в Естония, оповестиха от английското министерство на защитата, представено от Българска телеграфна агенция.

Учението, наречено " Пролетна стихия ", е най-голямото годишно военно обучение с присъединяване на водената от Обединеното кралство бойна група на НАТО за засилено предно наличие.

В маневрите ще вземат участие към 14 000 военнослужещи от 11 страни от НАТО, като Англия за първи път ще разположи бригада в Естония.

По време на учението сухопътните войски ще упражнят разнообразни сюжети за водене на боеве, включващи щурмуване на окопи, разследващи задачи и тактики на леката пехота.

" Стотици английски военнослужещи от всички наши въоръжени сили още веднъж ще упражняват дружно с военнослужещи от 11 натовски страни, демонстрирайки силата на оперативната ни съгласуемост с партньорските страни и общия ни ангажимент към Алианса на НАТО ", съобщи английският министър на защитата Бен Уолъс. " Докато съветската войска продължава противозаконното си навлизане в Украйна, застрашавайки стабилността в Европа, Обединеното кралство и нашите съдружници ще продължат да поддържат Украйна и да пазят общите ни полезности и независимост ", добави той.

Маневрите ще продължат две седмици.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР