Мандрагора е растение с дълга и интригуваща история, датираща от

...
Мандрагора е растение с дълга и интригуваща история, датираща от
Коментари Харесай

Привличане на пари с мандрагора

Мандрагора е растение с дълга и завладяваща история, датираща от антични времена. Използвано е за разнообразни цели, в това число медицински, духовни и даже вълшебен, и някои считат, че има силата да притегля пари.

Вярата, че мандрагората може да притегля пари, не е нова и съществува от епохи. Според националните предания, в случай че човек носи със себе си парче корен от мандрагора, това може да му донесе шанс и финансов разцвет. Смята се, че коренът би трябвало да се носи в алена чанта или торбичка, защото аленото се смята за късметлийски цвят в доста култури.

Има няколко теории за какво се счита, че мандрагората има силата да притегля пари. Една от теориите е, че корените на растението наподобяват на човешки фигури и като такива се счита, че имат човешка сила, която може да притегли благосъстояние и разцвет. Друга доктрина е, че мандрагората има мощен и земен мирис, който се свързва с парите и изобилието.

Въпреки репутацията си на мощен и привличащ пари амулет, значимо е да се означи, че мандрагората също се свързва с заплаха и даже гибел. Корените и листата на растението съдържат токсични субстанции, които могат да причинят халюцинации, делириум и даже гибел при усвояване. Поради това е значимо мандрагората да се борави деликатно и в никакъв случай да не се употребява.

 Привличане на пари мандрагора

В допълнение към репутацията си на средство за привличане на пари, мандрагората е била употребена и за разнообразни духовни и вълшебен цели през цялата история. В древността се е считало, че има силата да лекува разнообразни болести и да прогонва злите духове. Използван е и в вълшебен ритуали за повишение на плодовитостта и предизвикателство на обич и сласт.

В съвремието мандрагората към момента се употребява от някои практикуващи магия и нематериалност за разнообразни цели. Някои имат вяра, че носенето на парче корен от мандрагора със себе си може да им помогне да проявят желанията си, без значение дали това са пари, обич или други форми на обилие. Други употребяват мандрагора в вълшебен ритуали, с цел да подобрят духовната си процедура и да се свържат с силата на растението.

В умозаключение, до момента в който вярването, че мандрагората може да притегля пари, може да наподобява необичайно или даже суеверно за някои, това е поверие, което съществува от епохи и към момента се поддържа от мнозина през днешния ден. Дали мандрагората фактически има силата да притегля пари, предстои на спор, само че дългата и завладяваща история я прави растение, което си коства да бъде изследвано за тези, които се интересуват от магия, нематериалност и мистериите на естествения свят.

Вижте още: Магическата мандрагора и окултизма.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР