Мандатите в местния парламент на Асеновград вече са разпределени, след

...
Мандатите в местния парламент на Асеновград вече са разпределени, след
Коментари Харесай

ГЕРБ почти наравно с БСП и ДПС в ОбС-Асеновград, има рекордьор по преференции

Мандатите в локалния парламент на Асеновград към този момент са разпределени, след култивиране на 100% от протоколите. От Политическа партия ГЕРБ ще влязат максимален брой - деветима съветници. Движение за права и свободи и „ Българска социалистическа партия за България ” следват неразделно синята партия, като си поделят по осем мандата. „ Демократична България - Обединение ” получава две места, а по трима съветници влизат от Местна коалиция „ НФСБ (ВМРО-БНД) ” и БДС „ Радикали ”.
Отличник в борбата с преференциалния избор в община Асеновград е към този момент избраният отново общински консултант Димитър Янев от Политическа партия ГЕРБ. За него са дали своят вот тъкмо 536 асеновградчани, което го прави рекордьор по продобиване на преференции. Димитър Янев ще бъде общински консултант втори мандат. Той е на 34 година и е специалист по туризъм. Втори в челната тройка за община Асеновград в класацията с максимален брой преференции се подрежда Радослав Янков също от Политическа партия ГЕРБ с 337 гласа въпреки, че той не съумя да влезе в локалния парламент. За да се случи това, не му доближиха към 70 преференции. На трето място в същото класиране застава Селим Емин, който има 325 действителни гласа и се вписва измежду 33-мата съветници в новия мандат на Общински съвет-Асеновград.
Ето и имената на представителите на локалната власт, от които ще зависят главните решения за развиването на града. След резултатите от идния тази неделя (03.11.19 г.) балотаж се чака да има разбърквания. Но към този момент от Политическа партия ГЕРБ влизат Петър Филипов, Камен Куцев, Петя Шопова, Христо Чолаков, Димитър Янев, Иван Чохаджиев, Васил Бураджиев, Борислав Радославов, лекар Георги Хаджиламбрев. Представители на „ Българска социалистическа партия за България ” ще са лекар Емил Караиванов (при изискване, че той заеме кметския пост, листата ще бъде изменена), Енко Найденов, Мария Вълканова, Божидар Малинов, Гео Караданов, Маргарита Стоилова, Борис Колев, Екатерина Гешева. Осмината от Движение за права и свободи са Ферди Кадир, Хюсеин Караджов, Илдърай Мустафа, Бехие Узун, Юсъф Аптиш, Селим Емин, Айсин Кюлджю, Нуретин Тасим. От „ НФСБ (ВМРО-БНД) ” влизат Милко Милков, Апостол Тименов и Илия Кендев, а от БДС „ Радикали ” – Георги Запрянов, Антон Джиголинов и Драгомир Георгиев. Двамата представители на „ Демократична България - Обединение ” в локалния парламент на Асеновград ще бъдат Мариян Велев и Дамян Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР