Мандатът на шефа на БНТ Константин Каменаров ще бъде прекратен

...
Мандатът на шефа на БНТ Константин Каменаров ще бъде прекратен
Коментари Харесай

Прекратяват предсрочно мандата на шефа на БНТ

Мандатът на шефа на Българска национална телевизия Константин Каменаров ще бъде преустановен предварително, заяви пред БНР ръководителят на Съвета за електронни медии София Владимирова. 
 Съдът удостовери присъдата на шефа на Българска национална телевизия, той ще би трябвало да напусне поста си
Тригодишният мандат на Каменаров трябваше да изтече през септември 2020 година. Той обаче ще бъде преустановен, откакто Софийският градски съд удостовери присъдата на Каменаров за шофиране с 1,6 промила алкохол в кръвта, за което той получи 1 година и 3 месеца условно с 3 години изпитателен период и 600 лв. санкция.

Решението на съда е дефинитивно и не може да се апелира.

" В момента юристите и специалистите на Съвет за електронни медии преглеждат обстановката, с цел да можем да предприемем всички законови ограничения. Това, което следва оттук насетне, защото в закона няма периоди, е да бъде преустановен мандатът на господин Каменаров като общоприет шеф и да бъде определен изпълняващ длъжността, който може да бъде на тази позиция 3 месеца, през което време Съветът за електронни медии би трябвало да организира конкурс за избора на нов общоприет шеф “, обясни Владимирова.

“Не съм сигурна, че в тази обстановка има неусетен метод. Надявам се, че ще се откри допустимо най-хубавото решение на обстановката сега. Законът е планувал процедура, която да е краткотрайна - до осъществяване на избор. Човекът, който бъде определен за изпълняващ длъжността, би трябвало да дава отговор на критериите, на които дава отговор и генералният шеф на малкия екран ", уточни тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР