Мандатът на омбудсмана е пет години, а Ковачева е четвъртият

...
Мандатът на омбудсмана е пет години, а Ковачева е четвъртият
Коментари Харесай

Ковачева: С всички сили ще отстоявам правата и свободите на гражданите

Мандатът на омбудсмана е пет години, а Ковачева е четвъртият титуляр на този пост. Българска социалистическа партия поддържа нейната кандидатура. Депутатът Васил Антонов разясни, че социалистите са се убедили в нейните качества от работата ѝ в институцията и са останали с положителното усещане за надпартийност и експертност.

" Добър плюс във вашата работа бяха, несъмнено и ограничение на някои неприятни практики при правосъдните реализатори, измененията, които настъпиха при ограничение на някои от таксите за банките. Вие заявихте, че ще надградите всичко положително, което до момента отстоявахте. "

Българска социалистическа партия разчита, че в новият си мандат Дияна Ковачева ще съкрати пътя при подаването на сигналите на жителите и тяхната инспекция.

Новият омбудсман постави клетва пред депутатите и съобщи, че доверието задължава след 15 години работа на институцията.

" Омбудсманът би трябвало да има нещо от ренесансовата религия, че индивидът е в центъра на вселената, само че също по този начин би трябвало да има здрав разсъдък, професионален метод и съзнанието, че заема тази позиция, с цел да бъде потребен на хората. С всичките си сили ще не отстъпвам правата и свободите на жителите ", съобщи Ковачева.

*Снимки: БГНЕС

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР