Мандатът на Херо Мустафа като посланик на САЩ в България,

...
Мандатът на Херо Мустафа като посланик на САЩ в България,
Коментари Харесай

Херо Мустафа си тръгва от България, САЩ ще имат нов посланик

Мандатът на Херо Мустафа като дипломат на Съединени американски щати в България, който изтича през 2022 година, няма да бъде удължаван, а Белият дом към този момент има нова номинация за началник на задачата в София.

Американският президент Джо Байдън ще предложи за позицията Кенет Мъртън - посланик от кариерата, който за последно е служил като краткотраен шарже д`афер в американското посолство в Хаити.

Мъртън е някогашен дипломат в Хърватия и в Хаити, бил е зам.-изпълнителен секретар в Държавния департамент на Съединени американски щати.

Работил е като основен зам.-помощник секретар в бюрото към Държавния департамент, което се занимава с привличане и подготовка на фрагменти за дипломатическа работа.

Кенет Мъртън е бил и стопански консултант в американското посолство във Франция, изпълнителен помощник към Бюрото по стопански и бизнес въпроси на Държавния департамент и други Носител е на няколко награди, в това число за поддръжката си за Хаити след тежкото земетресение през 2010 година Говори хаитянски керолски, френски, немски и испански езици.

Назначението на Мъртън в София би трябвало да бъде гласувано от американския Сенат.

Херо Мустафа беше дипломат в България от септември 2019 г.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР