Манчестър Юнайтед загуби драматично от водения от легендата на Челси

...
Манчестър Юнайтед загуби драматично от водения от легендата на Челси
Коментари Харесай

Шок на Олд Трафорд! Воденият от Лампард тим изхвърли Ман Юнайтед от Купата на Лигата

Манчестър Юнайтед загуби трагично от водения от легендата на Челси Франк Лампард втородивизионен Дарби Каунти със 7:8 след осъществяване на дузпи и отпадна още в третия кръг на шампионата за Купата на Лигата. В постоянното време резултатът бе 2:2, като „ алените дяволи “ стигнаха до равенството с гол на Маруан Фелайни най-после.

Под управлението на Жозе Моуриньо Манчестър Юнайтед не бе губил в 79 срещи, в които е повеждал в резултата, само че този път португалецът загуби от ученика си Франк Лампард, на който бе ментор в Челси.

Още във втората минута удар на Лукаку бе избавен от Карсън, а по-малко от 60 секунди по-късно вратарят на гостите нямаше късмет и Хуан Мата се разписа за 1:0. Три минути след гола Маунт от гостите пропусна да изравни след страхотна интервенция на Серхио Ромеро. В деветата минута Йънг от Юнайтед центрира от корнер и топката се отби в гредата. До края на полувремето домакините имаха самодейността, само че Лукаку пропусна на два пъти от преференциални позиции да удвои задатъка им.

В началото на втората част противниците понижиха оборотите, а в 53-ата минута Ромеро избави удар на Хари Уилсън, който въпреки всичко съумя да се разпише шест минути по-късно и да изравни.

В 68-ата минута вратарят на домакините Серхио Ромеро получи пряк червен картон, откакто игра с ръка отвън наказателното поле, спирайки голова офанзива на „ овните “. Пет минути по-късно шансът изневери на „ алените дяволи “, откакто Лукаку прати топката в гредата, а по-късно и отдалечен шут на Марсиал не откри задачата.

Резервният пазач Лий Грант избави удар с глава на Жозефсон в 79-ата минута, само че нямаше какво да направи в 85-ата, когато гостите направиха цялостен поврат. Силен удар на Киог бе избавен от вратаря, само че Мериът направи добавка с глава за 1:2.

В даденото от съдията шестминутно продължение Юнайтед съумя да изравни с човек по-малко на терена. Диого Далот центрира отдясно към Маруан Фелайни (90+5) и белгийският национал изравни с глава за 2:2.

Според регламента нямаше продължения, а се пристъпи непосредствено към осъществяването на дузпи и играчите на двата отбора бяха безпогрешни при първите 15 от тях. В виновник за „ алените дяволи “ се трансформира Фил Джоунс, чийто удар при последната дузпа бе отразен от Скор Карсън и Дарби ликува на „ Олд Трафорд “. Така играчите на Жозе Моуриньо отпаднаха още в първия си мач на тази конкуренция. / Блиц

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР