Манчестър Юнайтед спечели с минималното 1:0 гостуването си на Бенфика

...
Манчестър Юнайтед спечели с минималното 1:0 гостуването си на Бенфика
Коментари Харесай

Най-младият вратар в Шампионската лига подари победа на "Манчестър Юнайтед"

" Манчестър Юнайтед " завоюва с минималното 1:0 гостуването си на " Бенфика " в мач от третия кръг в първа група на Шампионската лига. Това е трети следващ триумф за " алените дяволи' в шампионата, който ги приближи оптимално до класиране за елиминационната фаза. От своя страна португалският гранд позволи трета загуба и понижи още повече възможностите си за едно от първите две места в класирането.

Главен воин в срещата на " Ещадио да Луж " бе белгийският вратар на домакините Миле Свилар. Той се трансформира в най-младия пазач, играл в мач от Шампионската лига, със своите 18 години и 52 дни. Свилар усъвършенства върха на Икер Касийяс, който се появи за първи път в конкуренцията на 18 години и 118 дни през 1999 година против " Олимпиакос ".

--> Дебютът на Свилар бе незабравим, само че не и в позитивен смисъл. След нищо рисково през първото полувреме, както и при започване на втората част, в 64-ата минута гостите получиха свободен удар наоколо до центъра на терена. Това обаче не попречи на Маркъс Рашфорд да опита пряк изстрел към вратата, който хвана неопитен младия Свилар. Правейки няколко крачки обратно, белгиецът улови топката, само че не съумя да я задържи пред голлинията - 1:0 за " Юнайтед ". Попадението е шесто за Рашфорд от старта на сезона.

До края на срещата " Бенфика " не съумя да затрудни съществено проведената защита на противника, а Свилар въпреки всичко направи положително избавяне след удар на Антони Марсиал. Френският халф влезе в игра на мястото на Рашфорд, който получи травма, за чиято съвестност към момента няма изясненост. В заключителните секунди капитанът на домакините Луизао бе изпъден от игра, откакто получи втори жълт и надлежно червен картон.

Английският гранд завоюва за седми път в общо 10 мача против Бенфика в историята, удължавайки серията си на седем следващи гостувания в Европа без проваляне. " Юнайтед " също по този начин не позволи гол за девети път в 13 срещи за сезона във всички шампионати.

" Бенфика " сподели постоянна игра в защита, само че остава единствено с два триумфа в последните си осем дуела. Загубата от британския противник е четвърта в 13 семейства на " орлите " в европейските клубни шампионати през последните години.

В класирането на Група 1 " Манчестър Юнайтед " е водач с 9 точки. " Базел " е втори с 6, пред ЦСКА Москва с 3 и " Бенфика " без актив.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР