Манчестър Юнайтед спечели с 2:0 гостуването си на Виляреал в

...
Манчестър Юнайтед спечели с 2:0 гостуването си на Виляреал в
Коментари Харесай

Голове на Роналдо и Санчо класираха Манчестър Юнайтед на осминафинал в Шампионска лига

Манчестър Юнайтед завоюва с 2:0 гостуването си на Виляреал в Испания в среща от предпоследния кръг на груповата фаза на Шампионската лига и се класира за 1/8-финалите. С тази победа “червените дяволи ” събраха 10 точки и си подсигуряваха класиране в идната фаза с помощта на головете на Кристиано Роналдо (78’) и Джейдън Санчо (90’).

Това бе и формален дебют на Майкъл Карик отпред на гостите, откакто той пое краткотрайно отбора след уволнението на Оле Гунар Солскяер в неделя. Той бе взел някои забавни решения и остави на скамейката за първия съдийски сигнал Бруно Фернандеш и Маркъс Рашфорд.

Началото на срещата се забави с няколко минути заради проблеми с информационната система на съдиите. Първото по-опасно състояние в срещата пристигна в 5-ата минута, когато Мой Гомес стреля рисково, само че Де Хеа избави. Домакините изгледаха рискови в началните минути и сътвориха още няколко обстановки пред вратата на своите посетители.

В идващите минути играчите на “червените дяволи ” изнесоха играта в малко по-предни позиции, а темпото на игра спадна очевидно. Футболистите на Унай Емери бяха покрай попадение в 27-ата минута, когато Пино от крилото подаде добре към Ману Тригейрос, койото стреля, само че още веднъж Де Хеа се намеси добре и отрази.

Първият прецизен изстрел за гостите пристигна в 30-ата минута, когато Телеш центрира добре отляво, а Роналдо стреля, само че Рули не бе усложнен. “Червените дяволи ” получиха опция да изпълнят директен свободен удар от отлична позиция в 34-ата минута, само че още веднъж Кристиано Роналдо стреля в стената.

Виляреал още веднъж бе доста покрай разкриване на резултата в 59-ата минута, само че още веднъж испанският пазач на гостите направи превъзходно избавяне след мощен удар на Тригейрос, който се озова с топка в крайници в наказателното поле.

Временният ментор на гостите Майкъл Карик с опита да укрепи офанзивата на своя отбор и малко преди да са изтекли 70 минути пусна в игра Бруно Фернандеш и Маркъс Рашфорд. Само няколко минути по-късно пристигна и най-хубавото състояние за отбора след двойно подаване сред португалският плеймейкър и Джейдън Санчо, когато последният се озова на отлична позиция в наказателното поле, само че изстрелът му бе избавен от Рули.

Манчестър Юнайтед откри малко повече от 10 минути преди края на срещата, когато играчите на “жълтата подводница ” сами направиха обстановката сложна. Стражът Рули подаде към Етиен Капу, той бе пресиран от Фред, който му лиши, топката отиде към Кристиано Роналдо, а португалецът трансферира елегантно вратаря за 1:0. Роналдо бе близо и до второ попадение в 84-ата минута, когато Хуан Фой опита да върне към вратаря си, само че топката бе настигната от португалеца, само че изстрелът му мина около вратата.

“Червените дяволи ” означиха второто си попадение в последната минута, когато топката бе отнета в средата на терена, Рашфорд напредна чудесно, подаде към Бруно Фернандеш, а португалецът с едно допиране продължи към Джейдън Санчо, който пък с акуратен удар означи първото си попадение с екипа на гостите и второ за отбора в мача, написа Sportal.bg.

По този метод гостите събраха 10 точки и това им подсигурява класиране в идната фаза. Виляреал има 7 и продължава да се надява също да успее да си обезпечи място в идната фаза в последния кръг, когато ще се изправи против Аталанта. Италианците заемат третото място с 5 точки, само че и мач по-малко, който ще се изиграе по-късно довечера.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР