Манчестър Юнайтед спечели градското дерби срещу Манчестър Сити с 2:1

...
Манчестър Юнайтед спечели градското дерби срещу Манчестър Сити с 2:1
Коментари Харесай

Юнайтед е господар на Манчестър! Червените дяволи нокаутираха Сити с късен обрат на Олд Трафорд

Манчестър Юнайтед завоюва градското дерби против Манчестър Сити с 2:1 в конфликт от 20-ия кръг на британската Висша лига.

" Гражданите " откриха резултата на стадион " Олд Трафорд " с попадение на Джак Грийлиш в 60-ата минута, само че с два късни гола на Бруно Фернандеш(80`) и Маркъс Рашфорд(82`) Юнайтед сътвори цялостен поврат и сграбчи трите точки.

С триумфа Юнайтед се изкачи на трето място във краткотрайното класиране и към този момент е единствено на точка от втория Манчестър Сити. Арсенал остава водач с шест пункта повече от " алените дяволи " и мач по-малко.
 Снимка 602374
Източник:

Първата по-сериозна опция в мача пристигна в 11-ата минута, когато " алените дяволи " проведоха светкавична офанзива. Ериксен откри Бруно Фернандеш в наказателното поле, португалецът стреля с десния крайник в далечния ъгъл, само че топката мина около гредата.

В средата на първата част Халанд получи първата си опция да обстрелва вратата на Юнайтед. Фред и Каземиро обаче се хвърлиха самоотвержено в краката му и съумяха да блокират изстрела на норвежеца.
 Снимка 602368
Източник:

Юнайтед имаше отлична опция да открие резултата 34-та минута. Рашфорд получи дълго подаване на левия фланг, Едерсон излезе неразчетено и беше преодолян, само че бранител на " жителите " съумя да се върне и блокира шута на британския национал. Три минути по-късно още веднъж Рашфорд излезе очи в очи с Едерсон, само че този път си поведе топката прекомерно дълго и Едерсон този път излезе в точния момент, с цел да парира заплахата.
 Снимка 602369
Източник:

В последните секунди на първото полувреме Кайл Уокър стреля мощно от към 35 метра, само че топката профуча около десния непряк дирек на вратата.

" Гражданите " започнаха по-уверено втората част и това даде резултат в 60-та минута. Кевин де Бройне проби отдясно, оправи се с Каземиро и центрира към Грийлиш, който с глава порази вратата на Де Хеа за 0:1.
 Снимка 602372
Източник:

Десет минути преди края на мача Манчестър Юнайтед съумя да изравни. Каземиро пусна извеждащ пас към Рашфорд, който се намираше в засада, само че хитро остави топката за Бруно Фернандеш, който пък бе в чиста позиция и с десния крайник простреля Едерсон за 1:1. Гостите имаха искания за засада, потвърждавайки, че Рашфорд е имал въздействие върху играта, само че реферите решиха, че засада няма.
 Снимка 602375
Източник:

Две минути по-късно " алените дяволи " сътвориха цялостен поврат. Гарначо получи топката на левия фланг, напредна и пусна остроумен пас към Рашфорд, който прокара топката сред краката на Едерсон за 2:1.

До края на мача Сити опита безреден напън, само че той не даде резултат и Манчестър Юнайтед се поздрави с триумфа в градското дерби.
 Снимка 602377
Източник:

Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 2:1

0:1 - Джак Грийлиш (60`)

1:1 - Бруно Фернандеш (80`)

2:1 - Маркъс Рашфорд (82`)

Манчестър Юнайтед: Давид Де Хеа, Уан-Бисака, Варан, Шоу, Маласия, Каземиро, Фред, Фернандеш, Ериксен(Гарначо 72`), Рашфорд, Марсиал(Aнтони 46`)

Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Аке, Аканджи, Уокър, Силва, Родри, Де Бройне, Фоудън(Грийлиш 57`), Халанд, Марез
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР