Манчестър Юнайтед ще изправи пред съд SEGA и Sports Interactive,

...
Манчестър Юнайтед ще изправи пред съд SEGA и Sports Interactive,
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед ще съди създателите на известната футболна видеоигра Football Manager

Манчестър Юнайтед ще изправи пред съд SEGA и Sports Interactive, които са основатели на известната игрова поредност Football Manager, оповестяват британските медии. Причините за това са, че от " Олд Трафорд " настояват, че тяхната комерсиална марка е била нарушена, откакто в играта се употребява единствено името на клуба.

От клуба настояват, че като не се употребява името дружно с логото, основателите на играта се лишават от правото да получат цялостния клубен лиценз. Във видеоиграта името на Манчестър Юнайтед попада, само че логото е друго. От своя страна SEGA и Sports Interactive обявиха, че щом попада името на клуба то това е " законна отпратка към футболния тим на Манчестър Юнайтед във всички футболни контексти ". Те допълват още, че британският гранд в никакъв случай до момента не се е оплаквал, че името на клуба е налично във футболната поредност, която започва още през далечната 1992 под името Championship Manager.

От основателите на играта упрекнаха " алените дяволи ", че посредством тази своя постъпка " се пробват да отстранен законна конкуренция в региона на видеоигрите ". Представяйки подсъдимите, Роджър Уайнд излезе с писмена отбрана, която гласи: " Ищецът се е съгласил името на футболния тим Манчестър Юнайтед да бъде употребявано от подсъдимия в играта Football Manager и в този момент не може да се оплаче от такава приложимост ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР