Манчестър Юнайтед ще изправи пред съд SEGA и Sports Interactive,

Манчестър Юнайтед ще изправи пред съд SEGA и Sports Interactive, ...

Манчестър Юнайтед ще съди създателите на известната футболна видеоигра Football Manager.


Манчестър Юнайтед ще изправи пред съд SEGA и Sports Interactive, които са създатели на популярната игрова поредица Football Manager, съобщават английските медии. Причините за това са, че от "Олд Трафорд" твърдят, че тяхната търговска марка е била нарушена, след като в играта се използва само името на клуба.

От клуба твърдят, че като не се използва името заедно с логото, създателите на играта се лишават от правото да получат цялостния клубен лиценз. Във видеоиграта името на Манчестър Юнайтед фигурира, но логото е различно. От своя страна SEGA и Sports Interactive заявиха, че щом фигурира името на клуба то това е "законна препратка към футболния отбор на Манчестър Юнайтед във всички футболни контексти". Те допълват още, че английският гранд никога досега не се е оплаквал, че името на клуба е налично във футболната поредица, която стартира още през далечната 1992 под името Championship Manager.

От създателите на играта обвиниха "червените дяволи", че чрез тази своя постъпка "се опитват да премахнат законна конкуренция в областта на видеоигрите". Представяйки подсъдимите, Роджър Уайнд излезе с писмена защита, която гласи: "Ищецът се е съгласил името на футболния отбор Манчестър Юнайтед да бъде използвано от подсъдимия в играта Football Manager и сега не може да се оплаче от такава употреба".

Източник: fakti.bg