Манчестър Юнайтед ще изправи пред съд SEGA и Sports Interactive,

...
Манчестър Юнайтед ще изправи пред съд SEGA и Sports Interactive,
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед съди създателите на известна футболна видеоигра

Манчестър Юнайтед ще изправи пред съд SEGA и Sports Interactive, които са основатели на известната игрова поредност Football Manager, твърди Goal. Причините за това са, че от " Олд Трафорд " настояват, че тяхната комерсиална марка е била нарушена, откакто в играта се употребява единствено името на клуба.

От клубът настояват, че като не се употребява името дружно с логото, основателите на играта се лишават от правото да получат цялостния клубен лиценз. Във видеоиграта името на Манчестър Юнайтед попада, само че логото е друго. От своя страна SEGA и Sports Interactive обявиха, че щом попада името на клуба то това е " законна отпратка към футболния тим на Манчестър Юнайтед във всички футболни контексти ". Те допълват още, че британският гранд в никакъв случай до момента не се е оплаквал, че името на клуба е налично във футболната поредност, която започва още през далечната 1992 под името Championship Manager.

Manchester United Football Club are suing the makers of the Football Manager series for allegedly infringing their trademark by using the club's name " extensively throughout the game ".https://t.co/gl5z4Y1GPg
— Commercial Awareness (@ComAware_4S) May 22, 2020
От основателите на играта упрекнаха " алените дяволи ", че посредством тази своя постъпка " се пробват да отстранен законна конкуренция в региона на видеоигрите ". Представяйки подсъдимите, Роджър Уайнд излезе с писмена отбрана, която гласи: " Ищецът се е съгласил името на футболния тим Манчестър Юнайтед да бъде употребявано от подсъдимия в играта Football Manager и в този момент не може да се оплаче от такава приложимост ".

" Копия от играта са били изпращани на редица чиновници и играчи на клуба от няколко години насам, като има доста позитивни мнения от тях. Освен това чиновници, които работят в екипа за анализиране на данни и следене на млади гении в Манчестър Юнайтед, постоянно са се свързвали със основателите на играта по разнообразни мотиви с молба за достъп до базата данни на Football Manager за скаутски и проучвателен цели ", се добавя още в писменото изказване.

Mr Wyand also points out that " Copies of the game have also been sent by SI to a number of officials and players at the (club) for a number of years and there have been a number of positive press comments and tweets about the game by them. " #MUFC
— RedReveal (@RedReveal) May 22, 2020
От своя страна в Юнайтед настояват, че SEGA и Sports Interactive са употребявали разнообразни способи, като по този метод са заобикаляли нуждата от закупуването на лиценза на логото на клуба. От съда са отсрочили решението си за изхода на делото за по-късна дата.

ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР