Манчестър юнайтед разгроми Челси с 4:0 и спечели по категоричен

...
Манчестър юнайтед разгроми Челси с 4:0 и спечели по категоричен
Коментари Харесай

С убийствена ефективност "Юнайтед" разгроми "Челси" в дербито на кръга

" Манчестър юнайтед " разгроми " Челси " с 4:0 и завоюва по безапелационен метод дербито от първия кръг във Висшата лига. Съставът на Оле Гунар Солскяр впечатли с ефикасната си игра и отличните си дейности в предни позиции.

Точни за " алените дяволи " на " Олд трафорд " бяха Маркъс Рашфорд в 18-ата и 67-ата минута, както и Антони Марсиал в 65-ата и Даниел Джеймс в 82-ата.

" Юнайтед " затвърди историческата традиция в никакъв случай да не губи мач в ерата на Висшата лига, в който е повел на почивката, като това се случва в 280 мача.

От другата страна " Челси " не игра едва и направи доста положително първо полувреме. Дебютът на Франк Лампард обаче беше белязан от неточности в отбрана, както и няколко доста огромни пропуща. Още преди почивката " Челси " удари и две греди.

An emphatic win for @ManUtd!

Rashford (x2), Martial and debutant James all find the net#MUNCHEpic.twitter.com/T5oqISFNes
— Premier League (@premierleague) August 11, 2019

С пет точни удара " алените дяволи " се разписаха четири пъти в мрежата на " Челси ". Гостите от Лондон приключиха с един прецизен удар повече, само че това не докара до нито едно попадение, което се оказа и огромната разлика сред съставите.

И двата отбора започнаха с доста млади играчи в съставите си. " Юнайтед " заложи и на най-скъпата си покупка Хари Магуайър, а офанзивата поведе Маркъс Рашфорд. Спряганият за трансфер Пол Погба също стартира измежду титулярите.

В " Челси " Лампард заложи на Тами Ейбрахам, който беше на върха на нападението и 20-годишният Мейсън Маунт, като и двамата дебютираха за сините.

Гостите от Лондон започнаха доста по-добре, като не се притесняваха да разиграват топката и да я държат в по-голяма част от времето. Още в четвъртата минута " Челси " можеше да открие резултата и да изненада домакините.

 С убийствена успеваемост
© Reuters

Ейбрахам се обърна към границата на наказателното поле и стреля неотложно с десния крайник, само че топката се отби в десния непряк дирек.

Постепенно нападателната игра на " Челси " беше пречупена и " Юнайтед " стартира да играе с по-голямо успокоение. " Червените дяволи " избраха да изнасят топката през центъра на терена и не използваха толкоз фланговете.

Именно след офанзива през средата " Юнайтед " получи и дузпа. Рашфорд нахлу в наказателното поле, а в опита си да му отнеме топката Курт Зума закачи опорния му крайник и го събори. Реферът Антъни Тейлър нямаше избор с изключение на да уточни бялата точка.

От 11-те метра Рашфорд беше непогрешим, стреляйки в горния десен ъгъл на Кепа - 1:0.

 С убийствена успеваемост
© Reuters

Голът докара до комплициране в редиците на " Челси ". Дълго време футболистите на Франк Лампард по този начин и нямаха рискови офанзиви, с които да затруднят отбраната на домакините. " Юнайтед " действаше доста проведено в защита и сподели положително придвижване без топката.

Едва в края на първата част " Челси " съумя да стигне до две обстановки. Първо Баркли в 39-ата минута си отвори пространство и стреля, само че Давид де Хеа се намеси и избави с крайник.

Само две минути по-късно " Челси " още веднъж се размина с попадение. След неточност в отбраната на Линдельоф и Уан-Бисака топката стигна до Емерсон отляво. Той без да се бави стреля, само че топката за повторно се отби от гредата.

 С убийствена успеваемост
© Reuters

След почивката обстановката на терена не се промени, като " Челси " продължи да задържа повече топката. Лампард потърси и промени, пускайки в игра новото попълнение Кристиан Пулишич за сметка на Рос Баркли. " Юнайтед " обаче беше проведен в отбрана и не оставяше толкоз празни пространства.

Сините трябваше да работят в доста сгъстени пространства, където имаше доста играчи на " Юнайтед ".

В 65-ата минута " Юнайтед " нанесе втори удар, като Марсиал се разписа. Французинът се пласира добре пред Сесар Аспиликуета и засече центриране на Андреас Перейра отдясно.

Попадението имаше още по-тежък резултат върху " Челси ", откакто по-малко от две минути по-късно, " Юнайтед " вкара още един път.

 С убийствена успеваемост
© Reuters

Този път Пол Погба получи хубава топка в средата на терена и без да се бави незабавно я прати напред към влизащия на скорост Рашфорд. Със своята скорост нападателят се озова пред бранителите на " Челси " и с второто си допиране прати топката зад Кепа - 3:0.

При 3:0 " Юнайтед " към този момент действаше доста по-освободено, а в полето на " Челси " се отвориха и пространства, откакто " Челси " не играеше толкоз проведено. Солскяр даде късмет за дебют и на друга от покупките си, като пусна крилото Даниел Джеймс.

Уелсецът съумя да се разпише в края на срещата, ознаменувайки дебюта си по добър метод. Джеймс беше прецизен в 81-ата минута след ново подаване на Погба. Неговият удар рикошира в крайници на Емерсон и стана неспасяем за Кепа.

 С убийствена успеваемост
© Reuters
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР