Манчестър юнайтед продължава да е под пара от началото на

...
Манчестър юнайтед продължава да е под пара от началото на
Коментари Харесай

"Юнайтед" превърна завръщането на Рууни на "Олд Трафорд" в кошмар

" Манчестър юнайтед " продължава да е под пара от началото на сезона във Висшата лига. След като записаха най-успешния си старт от 104 години насам (с два триумфа с по 4:0), а след това направиха 2:2 като посетител на " Стоук ", " алените дяволи " разгромиха и " Евертън ". " Карамелите " не играха неприятно на " Олд Трафорд " и даже си помислиха, че могат да откраднат нещо, преди да се сблъскат с действителността.

Антонио Валенсия, Хенрих Мхитарян, Ромелу Лукаку и Антони Марсиал вгорчиха завръщането на Уейн Рууни в " Театър на фантазиите ". Легендарният голмайстор на " алените дяволи " имаше огромно предпочитание да се потвърди на някогашния си отбор, само че нямаше никакъв триумф.

Romelu Lukaku:

5 #PL matches for @ManUtd
5 #PL goals for @ManUtd#MUNEVEpic.twitter.com/XmTcq7AnPl
— Premier League (@premierleague) September 17, 2017

" Червените дяволи " са и единствения тим в кариерата на Рууни, против който той няма извоюван мач във Висшата лига.

В отсъствието на контузения Пол Погба Жозе Моуриньо заложи на повече сигурност в средата на терена, пускайки Маруан Фелайни. Останалите бяха добре познатите, които играят във всички мачове от началото на сезона. За сметка на това " Евертън " се върна към постройката си с трима бранители, в опит да спре Ромелу Лукаку.

За разлика от предходните си четири мача този сезон, в този момент " Юнайтед " стартира на високи обороти през цялото време. Тимът на Жозе Моуриньо имаше навика да проспива първите елементи в предходните си срещи, само че с " карамелите " се случи тъкмо противоположното.

Мощните Фелайни и Матич бързо завоюваха средата на терена и това се оказа основно, за комплициране на проектите на Роналд Куман. За това спомогна и ранното попадение на Антонио Валенсия още в 4-ата минута. Еквадорецът получи пас от Матич и с необикновено осъществяване не остави никакъв късмет на Джордан Пикфорд – 1:0.

 Топката лети неспасяемо към мрежата на Пикфорд след бомбения шут на Валенсия в четвъртата минута.
© Reuters

Топката лети неспасяемо към мрежата на Пикфорд след бомбения шут на Валенсия в четвъртата минута.

До 35-ата минута " алените дяволи " бяха цялостни господари на терена, като всичко им се получаваше. На два пъти Ромелу Лукаку изскочи зад тила на защитата, само че сподели изненадваща благосклонност към някогашния си отбор и не съумя да се разпише.

Голямо предпочитание в отсрещното поле сподели Уейн Рууни, който беше футболистът на " Евертън ", играещ най-често с топката. Нападателят с №10 нееднократно се прибираше надълбоко, с цел да оказва помощ в организацията.

Именно той насочи и единственият прецизен удар за гостите през първата част, само че Де Хеа нямаше проблем да го избави.

 Рууни сподели голямо предпочитание за игра, само че това не се оказа задоволително за
© Reuters

Рууни сподели голямо предпочитание за игра, само че това не се оказа задоволително за " Евертън ".

В заключителните 10 минути на първата част " карамелите " заиграха с по-голямо самочувствие и съумяха да осъществат надзор над топката. Въпреки това головите положения пред Де Хеа липсваха.

Второто полувреме стартира с нов напън на " Юнайтед ", който искаше да вкара втори гол и да реши всичко в срещата. " Евертън " обаче сподели по-добра организация в отбранителен проект и не позволи да бъде сюрпризиран.

Тимът на Роналд Куман стартира доста по-често да прави и нарушавания, даже наоколо до личната си врата. При една такава обстановка Мата стреля от директен свободен удар, само че Пикфорд избави.

" Евертън " отговори с прецизен удар на Гилфи Сигурдсон, само че той беше в средата на вратата и с нищо не затрудни Де Хеа.

След почивката дуелът се развиваше, тъкмо както искаше Моуриньо. Темпото не беше високо, а " Юнайтед " дебнеше за неточност своя противник, която вероятно да накаже. Това се случи седем минути преди края на постоянното време Хенрих Мхитарян означи втори гол.

Арменецът се възползва от чудесно подаване на Ромелу Лукаку и останал очи в очи с Пикфорд, вкара в долния му десен ъгъл.

 Мхитарян бележи втория гол за
© Reuters

Мхитарян бележи втория гол за " Юнайтед ", който дефинитивно съкруши " карамелите ".

До края на дуела обстановката замязя на предходните семейства на " алените дяволи ". След отбелязването на втория гол противникът рухна и " Юнайтед " се възползва оптимално от това. В 89-ата минута Лукаку вкара на някогашния си отбор след пас на Джеси Лингард. Той се разписа с удар в горния десен ъгъл от близка отдалеченост.

Белгиецът не пропусна да се разпише, като към този момент има пет гола за " Юнайтед " в толкоз турнирни конфликта.

В добавеното време падна и четвърти гол, дело на Антони Марсиал от дузпа. Французинът самичък завоюва наказателния удар, за игра с ръка на Морган Шнайдерлин.

Успехът разреши на " Юнайтед " да се върне на върха в класирането, като има равни индикатори с градския противник " Сити ". Двата отбора са с по 4 победи и едно тъждество и голова разлика 16:2.

Победата с 4:0 е трета за " Юнайтед " от началото на сезона след тези над " Суонзи " и " Уест Хем ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР