Манчестър Юнайтед преживя нов шок в последните секунди в рамките

...
Манчестър Юнайтед преживя нов шок в последните секунди в рамките
Коментари Харесай

Лестър спря Манчестър Юнайтед с човек по-малко

Манчестър Юнайтед претърпя нов потрес в последните секунди в границите на няколко дни, откакто приключи 2:2 при визитата си на Лестър в последната среща от 19-ия кръг на британската Висша лига. През седмицата "червените дяволи " отпаднаха на четвъртфиналите в Купата на Лигата от втородивизионния Бристол Сити (1:2), инкасирайки попадение в последните секунди, а в този момент още веднъж позволиха гол в добавеното време и изтърваха успеха против "лисиците ", които бяха с човек по-малко на терена.

Още първоначално след удар на Джеси Лингард от границата на наказателното поле топката рикошира в Кристиан Фукс и Каспер Шмайхел направи ослепително избавяне. Малко по-късно вратарят хана топката и след удар на Пол Погба.

„ Червените дяволи” преобладаваха, само че "лисиците " поведоха с гол на Джейми Варди (27), възползвал се от пас на Рияд Марез при съвършено проведена контраофанзива. За Варди това бе гол №50 във Висшата лига.

Гостите имаха потребност от време да се отърсят от шока и да потърсят изравняването още преди почивката. Това се случи с помощта на Хуан Мата (40), който получи топката след пас на Джеси Лингард.

През втората част футболистите на Жозе Моуриньо продължиха да имат самодейността и разумно стигнаха до обрата. Хуан Мата (60) извърши съвършено директен свободен удар и не остави шансове за Каспер Шмайхел, който се забави с реакцията си и не съумя да стигне до топката.

В 72-ата минута Джеси Лингард можеше дефинитивно да постави точка на разногласието, само че прати топката в страничната греда. Минута по-късно домакините останаха в понижен състав, откакто ганаецът Даниел Амартей си изкара втори жълт и надлежно червен картон.

До края на мача с човек по-малко „ лисиците” се пробваха да стигнат до равенството с голям брой центрирания в наказателното поле на гостите. Усилията им се увенчаха в триумф едвам в добавеното време, когато Хари Магуайър (90+4) бе изведен от Марк Олбрайтън и с гола си докара до възторг трибуните на "Кинг Пауър Стейдиъм ".

След третото си тъждество за сезона Манчестър Юнайтед остава втори с 42 точки и на 3 пред първенеца Челси, само че към този момент на 13 от водача и градски противник Манчестър Сити. Лестър записа шесто реми от началото на акцията в елита и заема осма позиция с 27 точки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР