Манчестър Юнайтед победи категорично с 5:0 Брюж в мач реванш

...
Манчестър Юнайтед победи категорично с 5:0 Брюж в мач реванш
Коментари Харесай

Юнайтед разгроми десетима от Брюж

Манчестър Юнайтед победи изрично с 5:0 Брюж в мач реванш от 1/16-финалите на Лига Европа. Бруно Фернандеш откри резултата, а с изключение на него се разписаха още Игало, Мактомини и Фред.

След относително спокойни 20 минути, домакините откриха дълготраен напън над противника и не след дълго това даде резултат.

В 23-ата минута Симон Дели бе изпъден с пряк червен картон, откакто искрено протегна лявата си ръка в наказателното поле и блокира изстрел към вратата на Даниел Джеймс. Логично дадената дузпа бе осъществена с самообладание от новото попълнение на „ алените дяволи “ - Бруно Фернандеш, който изпрати Симон Миньоле в противоположния ъгъл за 1:0.

В 33-ата минута Скот Мактомини пресече подаване от отбраната и незабавно откри чудесно присъединилия се по левия фланг Джеймс, който стреля с десния крайник, само че външният фалц не откри очертанията на вратата.

2 минути по-късно Фернандеш развинти защитата на белгийците, центрира на далечната греда, където Мата с прострелно подаване по земя асистира на Одион Игало за първия му гол с екипа на Юнайтед.

В 42-ата минута манчестърци оформиха класическия резултат. Фернандеш се озова на левия фланг и даде пай пас към Фред, който продължи топката към централната зона пред наказателното поле, където Скот Мактомини матира Миньоле със мощен шут по земя в десния му ъгъл.

В 50-ата и 51-ата минута гостите стигнаха до 2 поредни корнера, само че те не предложиха никаква заплаха за защитата на Юнайтед, откакто при първия топката на първа греда бе изчистена, а при втория прескочи всички играчи и отиде настрана.

54-а минута, свободен удар за 20-кратния първенец на Англия. Изпълнението на Бруно Фернандеш обаче не хвана нужния вътрешен фалц.

В 57-ата минута Фернандеш опита да изведе Мата самичък в наказателното поле, само че в поселдния миг съперников състезател отби в корнер, от който обаче не последва нищо.

Чак в 74-ата минута Джеси Лингард насочи идващия удар по посока на вратата на гостите, само че той мина над вратата.

Отново Лингард опита шанса си 4 минути по-късно, само че на метър настрана от лявата греда.

Брюж стигна до корнер в 80-ата минута след интервенция на Магуайър, само че след малко безредие в наказателното поле, отбраната почисти напред.

В 82-ата минута Джеси Лингард прояви изключителна неотложност и експанзия в лявата зона на нападението и подаде към центъра на наказателното поле, където Фред засече необезпокоявано за 4:0.

В последната минута Чонг направи отличен пробив отляво и стреля по диагонала, само че топката мина агонизиращо покрай лявата греда на Миньоле.

В 92-ата минута Океле стреля мощно с левия крайник, само че високо над вратата на Ромеро.

Минута по-късно Фред постави точка на разногласието, откакто Чонг го откри пред границите на наказателното поле и бразилецът опъна мрежата по праволинеен метод за 5:0.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР