Манчестър Юнайтед отново е клубът с най-високи приходи в света

...
Манчестър Юнайтед отново е клубът с най-високи приходи в света
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед пак е номер 1 по приходи

Манчестър Юнайтед още веднъж е клубът с най-високи доходи в света на футбола, демонстрира най-новият отчет на Делойт, направен от Спортната Бизнес група на компанията.

За последните 12 месеца в касата на "червените дяволи " са постъпили 581.2 милиона паунда. За съпоставяне преди година клубът се похвали с годишни доходи в размер на 515.3 млн. паунда. Триумфът на Юнайтед в Лига Европа донесе на клуба към 40 милиона евро.

Европейският първенец Реал Мадрид измества Барселона от второто място. Двата клуба имат надлежно доходи в размер на 579.7 млн. паунда и 557.1 млн. паунда.

Байерн Мюнхен е единственият различен тим, който минава бариерата от 500 милиона паунда. Баварците са четвърти и за десета поредна година са непроменяемо част от челната петица.

Цели 10 от водещите 20 тима по доходи са британски, само че това може да се изясни елементарно с договорите за телевизионни права. Както е известно, телевизионните колоси Sky и BT наливат галактическите 5.1 милиарда паунда за период от три години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР