Манчестър юнайтед обяви привличането на Алексис Санчес. Чилийският футболист преминава

...
Манчестър юнайтед обяви привличането на Алексис Санчес. Чилийският футболист преминава
Коментари Харесай

"Манчестър юнайтед" привлече Санчес, "Арсенал" получи Мхитарян

Манчестър юнайтед " разгласи привличането на Алексис Санчес. Чилийският футболист минава на " Олд Трафорд " от " Арсенал " с контракт за четири години и половина.

Като част от договорката лондончани взимат Хенрих Мхитарян от " Юнайтед ". Твърденията в медиите на Острова са, че Санчес ще получава по 500 хиляди паунда седмично в новия си клуб.

" Развълнуван съм да се причисля към най-големия клуб в света. Прекарах прелестни три години и половина в " Арсенал " и нося със себе си доста хубави мемоари от този популярен клуб и последователите му. Възможността да играя на този исторически стадион и да работя с Жозе Моуриньо е нещо, което не можех да откажа ", сподели Санчес пред уеб страницата на новия си клуб.

Той уточни, че се гордее с това, че ще е първият чилиец, който ще играе в " Юнайтед ". " Надявам се да покажа на последователите ни по света за какво клубът искаше да ме докара тук. "

Интерес към Санчес имаше и " Манчестър сити ". " Гражданите " обаче се отхвърлиха от конкуренцията за подписа му.

Моуриньо разказа Санчес като един от най-хубавите атакуващи футболисти в света. " Той ще добави нашата доста млада и надарена група от атакуващи играчи ", съобщи португалецът. Очакванията му са чилиецът да донесе упоритост на тима.

Специалния благодари на Мхитарян и посочи ролата му за спечелването на Лига Европа преди година.

Трансферът слага доста въпроси към бъдещето на " Арсенал ". Това е следващ случай, в който лондончани са напуснати от собствен главен футболист.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР