Манчестър юнайтед не е извършил никакви нарушения при рекордния трансфер

...
Манчестър юнайтед не е извършил никакви нарушения при рекордния трансфер
Коментари Харесай

"Юнайтед" не е нарушил правилата при трансфера на Погба, започва разследване срещу "Ювентус"

" Манчестър юнайтед " не е направил никакви нарушавания при рекордния трансфер на Пол Погба от " Ювентус ", откри инспекцията на дисциплинарната комисия на ФИФА.

В същото време международната централа разгласи, че стартира следствие против италианския клуб.

В основата на следствието са заплащания към мениджъра на играча Мино Райола. Погба мина на " Олд Трафорд " предишното лято за 105.2 млн. евро, което го направи най-скъпия футболист в света.

Според книгата " Футбол лийкс: Мръсният бизнес на футбола " (The Football Leaks: The Dirty Business of Football), оповестена в Германия при започване на май, Райола e получил над 40 милиона евро от договорката. Твърди се, че 27 милиона са платени от " Ювентус ".
Bombshell! Fifa investigating Juventus over Pogba transfer, it could end up also with a transfer window suspension!
— Tancredi Palmeri (@tancredipalmeri) 20 юни 2017 година

" Можем да потвърдим, че няма дисциплинарни процедури против " Манчестър юнайтед ". Такива бяха открити против " Ювентус ". Няма да има мнения по случая от наша страна, до момента в който не приключи следствието ", се споделя в известието на ФИФА.

Подозренията са, че италианският първенец е нарушил правилото, което не разрешава трета страна да има присъединяване в собствеността на даден състезател. Според " Гардиън " Райола е споделил в изявление през 2016 година, че " Ювентус " не е бил единственият собственик на правата на Погба.

Италианският клуб рискува солидна санкция и трансферна възбрана, в случай че бъде приет за отговорен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР