Манчестър Юнайтед надделя с 2:1 в градското дерби срещу Манчестър

...
Манчестър Юнайтед надделя с 2:1 в градското дерби срещу Манчестър
Коментари Харесай

Юнайтед превзе Сити за 4 минути

Манчестър Юнайтед надви с 2:1 в градското дерби против Манчестър Сити в 20-ия кръг на Премиър лийг. “Червените дяволи ” реализираха това посредством цялостен поврат единствено в разстояние на 4 минути посредством голове на Бруно Фернандеш (78’) и Маркъс Рашфорд (82’), откакто Джак Грийлиш бе разкрил след час игра. Попадението на Рашфорд бе и негово седмо в седми следващ дуел на “Олд Трафорд ”. С този успех домакините прекъснаха и серията на " жителите " от три следващи победи в градското дерби.
Двата отбора започнаха търпеливо и повече внимаваха да не позволяват неточности. Гостите задържаха повече топката, само че не успяваха да основат нещо по-интересно към наказателното поле. Първата действителна заплаха в срещата пристигна на сметката на домакините в 10-ата минута, когато “гражданите ” сгрешиха при изнасянето, а топката бе пратена от Ериксен към Бруно Фернандеш, който влезе в пеналта, само че стреля край задачата.
Домакините още веднъж съумяха да осъществят добра контраофанзива в 14-ата минута, когато още веднъж португалският плеймейкър бе в основата, успявайки да достави добър диагонален пас на Марсиал, само че последвалият опит за намиране на Ериксен към точката за дузпа не сполучи.
В 23-ата минута Бернардо Силва центрира добре към Рияд Марез, Маласия не съумя да почисти добре, а кълбото се озова в Ерлинг Холанд в наказателното поле, само че там в краката му се хвърлиха Фред и Каземиро, като блокираха опита му да шутира. Минути по-късно още веднъж “гражданите ” реализираха доста рискова контраофанзива, само че последното подаване на Кевин Де Бройне към Марез не се получи.
Домакините още веднъж получиха отлична опция да открият резултата в 32-ата минута, когато отлична бърза офанзива и пас вляво доведоха до груба неточност при излизането на Едерсон, който се размина с топката, Рашфорд пое и влезе в наказателното поле, само че стреля едва и право в тялото на защитник в синьо.
Гостите дадоха отговор съвсем незабавно със запазената марка от по диагонал подаване на Де Бройне, което отиваше право на главата на Фил Фодън в наказателното поле, само че там Уан-Бисака съумя да го изпревари в разногласието за високата топка.
В 38-ата минута още веднъж Маркъс Рашфорд се оказа в отлична позиция на левия фланг и проби на скорост, като остави зад тила си Кайл Уокър, само че в последната секунда си поведе дълго топката и стреля със сетни старания в тялото на Едерсон.
Най-доброто състояние за Сити пристигна в добавеното време на първата част, когато Уокър бе оставен несмущаван да стреля от към 25 м, само че топката бе доста остра и мина около левия дирек на Де Хеа.
На почивката Ерик загар Хаг предприе една смяна, изваждайки Антони Марсиал и пускайки бразилския му съименник Антони. От другата страна пък Джосеп Гуардиола, за който това бе рекорден мач №500 на най-високо равнище като ментор, не предприе промени на379 победи от началото на кариерата си през 2008/09 година, само че е с най-голяма успеваемост от всички мениджъри в топ 5 шампионатите в Европа.
Тимът му стартира втората част с още по-голямо притежаване на топката, като съумя в ранни стадии да ползва висока преса и да лишава рано топката от домакините. Гражданите ” направиха доста добра офанзива в 53-ата минута, когато още веднъж Де Бройне бе оставен да центрира в наказателното поле, само че ударът на Бернардо Силва се оказа слаб и бе изчистен от Рафаел Варан.
Засилващият се напън на Манчестър Сити даде резултат след час игра, когато още веднъж Де Бройне навлезе в наказателното поле и центрира паралелно на голлинията, където появилият се единствено няколко минути по-рано Джак Грийлиш с глава откри.
В идващите минути играчите на Манчестър Юнайтед съумяха още веднъж да изнесат играта в малко по-предни позиции, само че и се усилиха физическите конфликти и това понижи фрапантно интензивността на протичащото се на терена.
В 80-ата минута Каземиро изпрати добра топка в предни позиции към Рашфорд, само че Бруно Фернандеш го изпревари и прати топката в мрежата за 1:1. Нападателят бе в засада, само че португалският плеймейкър не бе в такава и в последна сметка попадението бе зачетено. То докара до доста разногласия край тъчлинията, само че в последна сметка след съвещания сред съдийската тройка арбитърът Стюарт Атуел зачете попадениет.
Само две минути по-късно още веднъж португалският плеймейкър получи в центъра на терена, пусна бърз пас към Алехандро Гарначо, а крилото съумя с отличен паралелен пас единствено на метър пред голлинията и там от близо Рашфорд нямаше проблем да приключи цялостния поврат. Това бе и рекордно седми гол за нападателя в седми следващ мач на “Олд Трафорд ”.
“Гражданите ” още веднъж взеха топката в своите крайници в идващите минути и още веднъж придвижиха играта в полето на домакините. В 85-ата минута те претендираха за дузпа при опит на Холанд за изстрел, койтогато той срещна крайници на Каземиро, който се вклини сред него и топката, само че сигнал за такава не последва макар митингите.
С тази победа Манчестър Юнайтед се изкачи на третото място в класирането с 38 точки, единствено на една от Манчестър Сити.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР