Манчестър Юнайтед излезе начело във Висшата лига на Англия по

...
Манчестър Юнайтед излезе начело във Висшата лига на Англия по
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед е новият лидер в английската Висша лига

Манчестър Юнайтед излезе отпред във Висшата лига на Англия по футбол за първи път от 8 години, откакто победи с 1:0 като посетител Бърнли в отсрочен мач от първия кръг. Тимът има 36 точки - с 3 повече от втория Ливърпул, а през уикенда следва мач сред двата отбора в Ливърпул. Единствения гол осъществя Пол Погба в 71-ата минута. Системата за видео повторения (ВАР) няколко пъти ощети Манчестър Юнайтед.

В 28-ата минута гостите проведоха контраофанзива, при която Единсон Кавани имаше опция да излезе на чиста позиция, само че бе фаулиран от Брейди пред наказателното поле. Съдията Кевин Френд отсъди нарушаване и сподели жълт картон на играча на Бърнли. ВАР обаче прегледа обстановката дали Брейди не е бил финален в отбраната и не би трябвало да получи червен картон. Видео асистентите обаче върна и предходната обстановка, от която стартира контрата на " алените дяволи ". Тя бе пред в тяхното наказателно поле, където Люк Шоу влезе остро против Гудмундсон в битка за топката. В последна сметка бе отсъдено нарушаване за Бърнли и показан жълт картон на Шоу. Това анулира последващата обстановка с Кавани.

В 36-ата минута Магуайър прати топката във вратата на домакините, като засече с глава центриране на Шоу от фал. Попадението обаче бе анулирано поради това, че капитанът на Юнайтед натисна в тил Ерик Питърс при битката за високата топка.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Оле Гунар Солскяер, разяснява: „ Няма по какъв начин да не съм удовлетворен, когато печелим трите точки. През първите 30 минути не играхме доста добре, само че по-късно ВАР ни вдъхна живот. Голът на Хари Магуайър бе съвършен и момчетата се ядосаха от анулацията му. Наложи се да ги укротявам на полувремето. За обстановката в 27-ата минута е допустимо съдията да е бил прав, само че анулираният гол беше неточност. Пол Погба заби страховит гол, сподели превъзходен жанр. Той игра доста мощно. Щеше да е по-лесно, в случай че бяхме отбелязали и повторно, само че ние не търсим лесни пътища. Вече се усещаме доста по-уверени преди такива мачове. Справяме се добре при гостуванията. Трябва да имаме вяра в себе си. Чака ни инспекция против първенеца. Това ще е прелестен тест за нас ".

Резултати от 18-ия кръг:
Шефийлд - Нюкасъл 1:0
Уулвърхемптън - Евертън 1:2

С този триумф Евертън излезе на четвърто място с 32 т., колкото има и третият Лестър.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР