Манчестър Юнайтед и Ливърпул ще трябва да платят около 30

...
Манчестър Юнайтед и Ливърпул ще трябва да платят около 30
Коментари Харесай

Ман Юнайтед и Ливърпул научиха колко ще трябва да извадят за детето чудо на Борусия

Манчестър Юнайтед и Ливърпул ще би трябвало да платят към 30 милиона евро, в случай че желаят да подпишат с младата звезда на Борусия Дортмунд Юсуфа Мукоко през януари. 17-годишният нападател дебютира за първия тим на „ жълто-черните “ през ноември 2020-а година, само че през този сезон към този момент има шест гола и означи шест асистенции, като държи върха и за най-младия футболист, играл в Бундеслигата.

Договорът му на „ Сигнал Идуна Парк “ обаче изтича в края на сезона, а управлението на Дортмунд се притеснява, че той ще напусне със свободен трансфер в края на акцията. Като се има поради големия му капацитет, това би било сериозен удар за немския клуб и по тази причина те може да го продадат през януари.

Това е привлякло интереса както на Юнайтед, по този начин и на Ливърпул. Смята се, че Барселона и Пари Сен Жермен също са наблюдават обстановката на 17-годишния нападател.

Според „ Sport Bild “, Дортмунд е сложил цена на Мукоко от 30 милиона евро. Всеки тим, кото притегли младока обаче ще би трябвало да му дава заплата от към 7 милиона евро годишна заплата.

Мукоко ще има опцията да покаже качествата си и на най-голямата футболна сцена – Световното състезание в Катар. Той бе включен измежду избраниците на селекционера Ханзи Флик, който е останал впечатлен от капацитета му. Нападателят пък ще се надява с представянето си да убеди Юнайтед и Ливърпул да засилят интереса си към него през януари.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР