Манчестър Юнайтед е на прага да се договори с Ерик

...
Манчестър Юнайтед е на прага да се договори с Ерик
Коментари Харесай

Ясно е: Ерик тен Хаг поема Манчестър Юнайтед

Манчестър Юнайтед е на прага да се контракти с Ерик Тен Хаг, който следва да бъде управител на „ алените дяволи “ от новия сезон. Информацията е на публицистите от ESPN – Марк Огдън и Роб Доусън, като първият е изключително обвързван с клуба.

52-годишният нидерландец бе интервюиран от Юнайтед през предишния месец и е любимец №1 за поста, като останалите спрягани имена бяха тези на Маурисио Почетино, Луис Енрике и Жулен Лопетеги.

Томас Тухел и Юлиан Нагелсман също бяха говорени, само че при тях е много по-сложно да се случи сделка заради професионалните им задължения с актуалните клубове. ESPN твърди, че Тен Хаг ще бъде разгласен в най-скоро време за нов управител на Юнайтед, като някогашният треньор на Утрехт ще напусне гранда Аякс Амстердам.

Търсенето на нов управител е било предвождано от футболния шеф Джон Мъртоув и техническият подобен Дарън Флетчър, като те са давали информация на изпълнителния шеф Ричард Арнолд, който пък в последна сметка е съобщавал концепциите на притежателя Джоел Глейзър. Изданието твърди, че част от шефовете в клуба са считали, че треньорът на ПСЖ Маурисио Почетино е бил желан от тях, само че Арнолд и Глейзър били безапелационни, че Тен Хаг е „ индивидът “ за Ман Юнайтед.

Това мнение се е затвърдило след фиаското на парижани в Шампионска лига против Реал Мадрид, откакто хората на Почетино пропиляха два гола задатък и отпаднаха след 2:3. Същевременно ПСЖ е поискал 15 милиона паунда отплата за услугите на аржентинеца, до момента в който за Тен Хаг ще бъдат заплатени на гранда от Амстердам скромните 1,7 млн. Паунда.

Асистент на нидерландеца вероятно ще бъде Рене Мюленстийн, който бе треньор при Сър Алекс Фъргюсън от 2007-а до 2013-а година.

До края на сезона тимът ще бъде воден от Ралф Рангник, който по-късно ще влезе в ролята на консултант при „ алените дяволи “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР