Манчестър Юнайтед е готов да активира откупната клауза на централния

...
Манчестър Юнайтед е готов да активира откупната клауза на централния
Коментари Харесай

Ман Юнайтед ще активира клаузата на португалски национал

Манчестър Юнайтед е подготвен да задейства откупната уговорка на централния бранител на Спортинг Лисабон - Гонсало Инасио. „ Червените дяволи “ изпитват големи проблеми в защита през сегашния сезон и укрепване на отбраната ще бъде един от целите за зимната селекция, а португалският национал е измежду водещите имена в листата за покупки, твърди „ CM Jornal “.

Лисандро Мартинес ще отсъства до края на 2023-а година след утежняване на травмата на крайници, до момента в който Рафаел Варан изпадна в недружелюбност заради личните си фитнес проблеми. В резултат на това Хари Магуайър се радва на непредвиден късмет за изява в сърцето на задната линия на Тен Хаг, където сега Виктор Линдельоф и ветеранът Джони Еванс са другите различни варианти за наставника.

На този стадий обаче бъдещето на съвсем цялата централна защита на „ алените дяволи “ е под въпрос. Еванс е в преклонна възраст и надали договорът му ще бъде продължен. Магуайър от дълго време е спряган за трансфер, а Варан също може да бъде пуснат на пазара, в случай че не успее да си върне титулярното място, като интерес към него има от Саудитска Арабия. Затова на „ Олд Трафорд “ интензивно мислят за възобновяване на отбраната и са хвърлили взор към Инасио.

22-годишният защитник има контракт със Спортинг до 2027-а година, само че се твърди, че в него има заложена уговорка за откупуване на стойност 60 милиона евро, която е изцяло по силите на клуб като Ман Юнайтед. „ Червените дяволи “ обаче може да срещнат сериозна конкуренция за подписа на португалеца, който е свързван още с интерес от страна на Ливърпул, Реал Мадрид и Нюкасъл.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР