Манчестър Юнайтед допусна грешна стъпка на своя Олд Трафорд“, след

...
Манчестър Юнайтед допусна грешна стъпка на своя Олд Трафорд“, след
Коментари Харесай

Нюкасъл си тръгна с точка от „Олд Трафорд“, Арсенал удържа Лийдс

Манчестър Юнайтед позволи неверна стъпка на своя „ Олд Трафорд “, откакто направи нулево тъждество с Нюкасъл в среща от 11-ия кръг на британската Висша лига. „ Червените дяволи “ записаха и първо реми от началото на сезона .

Преди началото на дуела именитият управител на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън удостои със специфични плакети юбилярите в днешния ден Давид де Хеа и Кристиано Роналдо. През първата част воденият от Ерик загар Хаг отбор имаше шанса да не изостане в резултата в 24-та минута, когато Жоелинтон на два пъти уцели гредата с греда – първо напречната, а по-късно и страничната на вратата, защитавана от Де Хеа. От другата страна, Антони имаше добър късмет да открие за „ алените дяволи “, само че Ник Поуп бе на мястото си и избави.
Маркъс Рашфорд (трети от ляво на дясно) пропуща с глава в заключителните секунди.
След почивката Роналдо на два пъти вкара топката в мрежата на „ свраките “, само че и двата пъти попаденията му не бяха зачетени. В първия случай ставаше въпрос за засада, до момента в който при втората обстановка основният арбитър Крейг Поулсън не призна гола, защото топката не бе в игра при осъществяване на непрякия свободен удар след засадата, а Роналдо лиши кълбото и го вкара. Бурните митинги на домакините не помогнаха, а звездата на Юнайтед получи и жълт картон. В края на срещата манчестърци пропуснаха да вземат трите точки, откакто изпуснаха две отлични благоприятни условия. При първата влезлият от пейката Маркъс Рашфорд напредна и изпревари излезлия неразчетено Поуп, намирайки Фред, който от чиста позиция стреля в навън. Впоследствие Каземиро центрира с външен фалц, само че извисилият се във въздуха Рашфорд също не откри задачата.

Така Юнайтед направиха първо тъждество от началото на сезона след пет победи и три загуби. Тимът е пети в класирането с 16 точки – с една повече от Нюкасъл, който заема шестата позиция. За „ джордитата “ следва домакинство на Евертън, до момента в който Манчестър Юнайтед приема Тотнъм.

В различен мач, Челси продължи положителното си показване под управлението на Греъм Потър, печелейки визитата си на Астън Вила с 2:0. И двете попадения бяха дело на Мейсън Маунт. Саутхемптън и Уест Хем пък направиха тъждество 1:1. Ромен Перо откри за „ светците “, преди Деклан Райс да донесе точката за „ чуковете “.

Арсенал надделя Лийдс с минималното 1:0 като посетител в мач от 11-ия кръг на британската Висша лига. На „ Еланд Роуд “ Букайо Сака донесе скъпи три точки за отбора на Микел Артета, а Патрик Бамфорд пропусна дузпа за „ белите “ .
Букайо Сака донесе трите точки на Арсенал на " Еланд Роуд ".
Срещата стартира с повече от 40 минути забавяне заради механически проблем с тока на стадиона. След подновяването на играта „ топчиите “ дочакаха своя момент и поведоха в резултата в 35-та минута посредством Сака, който оползотвори асистенция на Мартин Йодегор. След почивката лондончани трябваше да се отбраняват, като извадиха и шанс в 64-та минута, когато Патрик Бамфорд пропусна от бялата точка. До края и положителните намеси на Аарън Рамсдейл оставиха всичките точки за състава на Микел Артета.

Водачите в Премиършип дръпнаха с четири точки, въпреки и краткотрайно, преди визитата на Манчестър Сити на Ливърпул. Лийдс е 15-и с девет пункта. За Арсенал следва домакинство на ПСВ Айндховен в Лига Европа, до момента в който „ белите “ гостуват на Лестър за състезание. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР