Манчестър Юнайтед бе разбит с 0:4 от Кристъл Палас като

...
Манчестър Юнайтед бе разбит с 0:4 от Кристъл Палас като
Коментари Харесай

Легенди след поредните антирекорди: Юнайтед трябва да смени Тен Хаг още днес

Манчестър Юнайтед бе разрушен с 0:4 от Кристъл Палас като посетител във Висшата лига, само че по-лошото бе, че капитулира тотално против съперника. Мениджърът Ерик загар Хаг още веднъж изясни, че поема отговорността за това, че отборът му не е бил на нужното равнище.

А две митове в студиото на канала на Премиер лийг - Пол Скоулс и Майкъл Оуен, се сплотиха: Отборът е доста зле квалифициран, евентуално един от най-лошо квалифицираните в шампионата. И Тен Хаг би трябвало да бъде махнат още в този момент, не през лятото.

" Това не е прекомерно - отсече Оуен. - Аз не виждам какво прави добре отборът на Тен Хаг. В клуба има треньор като Стив Макларън, който е експерт по това да провежда добре тимовете си на терена, вярно заставане в защита, положително нареждане в средата на терена. Играл съм под негово управление. Той няма нищо общо с това, което виждаме - това е работа на Тен Хаг.

Ясно ми е, че ще го махнат през лятото, само че аз не разбирам за какво не го създадат още в този момент? При три оставащи значими мача, които вземат решение класирането за Европа, както и при край за Купата на ФА с Манчестър Сити... Юнайтед не може да влезе в тези дуели в такова положение. "

Скоулс го поддържа:

" Отборът е безсистемен, липсва предпочитание, а разликата в класите през днешния ден в интерес на Палас бе плашеща. Да, има травми. Да, има хора, които играят на непознати за тях позиции.

Но те са играчи на Манчестър Юнайтед. Не може да имаш извинения да те надиграват по подобен метод. Палас можеше да ни бие с два пъти повече голове. Съгласен съм по тематиката с Макларън - той е добър вид да поеме краткосрочно тима. Един от най-хубавите треньори в работа за съответни мачове с тимовете си. "

Мениджърът от Нидерландия чупи антирекорди.

- Това бе 13-а загуба на " алените дяволи " в шампионата за сезона. Никога не са имали толкоз в ерата на Висшата лига (от 1992-ра).

- Никога не са завършвали под седмо място. Сега са осми с 54 точки - равни с Челси и две по-малко от Нюкасъл.

- Допуснатите 81 гола са най-вече във вратата на Юнайтед от 1976-77 година

- За финален път грандът приключи с негативна голова разлика през 1990 година, а в този момент е с минус три, при три оставащи мача.

Всичко това слага тима в доста деликатна обстановка. Да, финалът за Купата на ФА може да е отчасти възмездие, в случай че бъде извоюван. Но в шампионата статистиките са стряскащи.

Юнайтед може да остане отвън Европа, тъй като все още е на позиция, която не му дава квота за шампионатите. Купата е единият път, само че другият минава през най-малко шесто място. Трите оставащи мача наподобяват доста сложни - семейства на Арсенал и Нюкасъл, посещение на Брайтън.

Провал да влезе в Лига Европа ще донесе нови стопански провали на Юнайтед, откакто в Англия към този момент пресметнаха, че неуспехът да се влезе в Шампионската лига в нейния първи сезон в новия формат носи загуби от сред 75 и 95 милиона лири.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР