Манчестър Сити завоюва бойко 0:0 на Уанда Метрополитано в Мадрид

...
Манчестър Сити завоюва бойко 0:0 на Уанда Метрополитано в Мадрид
Коментари Харесай

Ман Сити оцеля в ада на Уанда Метрополитано

Манчестър Сити завоюва бойко 0:0 на Уанда Метрополитано в Мадрид против Атлетико и се класира на полуфинал в Шампионска лига. Срещата-реванш сред дюшекчиите и жителите бе изпълнена с положения, картони и противоречиви обстановки, само че отборът от Манчестър се оказа краен победител след триумфа си с 1:0 на Етихад преди седмица.

 

Двубоят сред Манчестър Сити и Атлетико приключи с четири точни удара, като три от тях пристигнаха в добавеното време. Въпреки това мачът беше динамичен, под напрежение и с вълнуващи моменти. През първата част британският отличник държеше повече топката и атакуваше, само че макар осемте си опита, не съумя да вкара. След почивката Атлетико стана по-деен и последователно усилваше натиска си, с цел да стане той доста мощен в последните минути. Тогава напрежението се ускори и в 91-ата минута се стигна до втория жълт картон на Фелипе. След него Атлетико имаше две благоприятни условия за гол, само че не съумя да стигне до надвит гол и продължения.

 

В другия четвъртфинал Ливърпул и Бенфика подариха на феновете резултатно 3:3 на Анфийлд. Воденият от Юрген Клоп тим, който беше спечелил с 3:1 в Лисабон, поведе със същия резултат и вкъщи, само че в последните 15 минути португалците изравниха. Мърсисайдци откриха резултата с гол на Ибрахима Конате, а Гонсало Рамос изравни.

 

След почивката Роберто Фирмино вкара два пъти и подпечата присъединяване на британския тим в идната фаза. Бенфика продължи да се стреми към добър резултат и с попаденията на Роман Яремчук и Дарвин Нунес стигна до равенството.

В полуфиналите ще има два дуела сред представители на Висшата лига и Ла Лига. Манчестър Сити ще се изправи и против другия мадридски клуб и рекордьор по трофеи - Реал, а Ливърпул ще играе с Виляреал, който към този момент в профил Ювентус и Байерн.

 

Първите мачове от идната фаза ще са на 26 и 27 април, а реваншите са седмица по-късно.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР