Манчестър Сити завоюва бойко 0:0 на "Уанда Метрополитано" в Мадрид

...
Манчестър Сити завоюва бойко 0:0 на "Уанда Метрополитано" в Мадрид
Коментари Харесай

Манчестър Сити оцеля в ада на Уанда Метрополитано и е на полуфинал

Манчестър Сити завоюва бойко 0:0 на "Уанда Метрополитано " в Мадрид против Атлетико и се класира на полуфинал в Шампионска лига. Срещата-реванш сред "дюшекчиите " и "гражданите " бе изпълнена с положения, картони и противоречиви обстановки, само че отборът от Манчестър се оказа краен победител след триумфа си с 1:0 на "Етихад " преди седмица.

На полуфиналите в най-силния европейски клубен шампионат Сити ще се изправи против 13-кратния притежател на трофея - Реал Мадрид.

Първата рискова офанзива на домакините се разви по десния фланг, само че центрирането на Йоренте беше пресечено. Малко по-късно Гюндоган шутира отвън наказателното поле и топката мина настрана от вратата.

В 10-ата минута Де Бройне центрира от корнер, а Стоунс беше изтърван и насочи удар с глава, само че над гредата. Точно преди да изминат 20 минути Едерсон излезе в точния момент и изпревари спринтиращия Жоао Феликс. В ответната офанзива Бернардо нахлу рисково в наказателното поле, само че топката му беше избита.

В средата на полувремето Де Бройне шутира от воле, само че Рейнилдо се изпречи на пътя на топката и тя излезе в корнер. Сити уцели греда в 30-ата минута. Гюндоган насочи технично топката в ъгъла, само че тя се отби от левия непряк дирек. При добавката на немския полузащитник Фелипе се оказа на точното място и предотврати несъмнено попадение.

В началото на втората част Атлетико опита напън, който незабавно ентусиазира публиката на "Уанда Метрополитано ". Десетина минути след началото на частта пристигна и най-изгодната обстановка, когато след центриране отдясно Феликс игра с глава, само че не съумя да откри защитаваната от Едерсон врата. 60 секунди по-късно Гризман опита удар от придвижване от дъгата, който прелетя наоколо до задачата.

Малко след влизането си в игра Родриго Де Пол имаше късмет да изравни общия резултат. Жоао Феликс измъкна топката сред трима, комбинира с Кореа, който откри сънародника си, само че ударът на някогашния състезател на Удинеце мина покрай вратата на гостите. Шест минути преди края Анхел Кореа смъкна с гърди доста добре към Куня, чийто удар от 7-8 метра бе блокиран. От последвалия ъглов удар Савич имаше късмет да означи, само че топката наоколо до голлинията бе непостижима за черногореца.

В последните минути на срещата се изрази същинско меле край тъчлинията, след което Фелипе бе изпъден. Бразилецът влезе жестоко в краката на Фодън, а след това и изрита нелоялен англичанина при спряла игра. В идващите секунди Зинченко, който загряваше в профил и Стефан Савич се намесиха в разпрата. Илкай Гюндоган пък имаше късмет да убие фантазиите на Атлетико в продълженията, останал един на един с Облак, само че словенецът резервира самообладание и отрази. Последната опция за мадридчани бе опропастена от Суарес, който получи непредвиден подарък от Фернандиньо и стреля. Едерсон обаче внимаваше и резервира нежния задатък на манчестърци.

FT / Атлетико Мадрид – Манчестър Сити 0:0

Атлетико Мадрид: 13. Ян Облак, 15. Стефан Савич(жк), 18. Фелипе(чк), 23. Рейнилдо Мандава, 14. Маркос Йоренте (жк), 4. Жофри Кондогбия, 6. Коке (70` - Родриго Де Пол), 11. Тома Лемар(82` - Матеус Куня), 12. Ренан Лоди (70` - Анхел Кореа), 8. Антоан Гризман(70` - Яник Караско), 7. Жоао Феликс(82` - Луис Суарес)

Старши треньор: Диего Симеоне

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР