Манчестър сити завърши 1:1 с Байерн като гост и се

...
Манчестър сити завърши 1:1 с Байерн като гост и се
Коментари Харесай

"Манчестър сити" е на полуфинал след равенство срещу "Байерн" в Мюнхен

Манчестър сити " приключи 1:1 с " Байерн " като посетител и се класира на полуфиналите в Шампионската лига след общ резултат 4:1. Ерлинг Холанд вкара гола за триумфа на британския отбор в Мюнхен. Нападателят пропусна и дузпа през първото полувреме.

В другия полуфинал в сряда " Интер " приключи наедно с " Бенфика " като хазаин - 3:3, само че продължава с общ резултат 5:3. На полуфиналите " Сити " ще играе с. Двата отбора се срещнаха на същата фаза и предишния сезон, когато испанците се на край. а " Интер " ще срещне градския си противник.

" Байерн " предстоящо опита напън първоначално. Лерой Сане пропусна първата опция за домакините, откакто не уцели вратата от добра позиция. Минута по-късно Дайот Упамекано фаулира Ерлинг Холанд, а съдията Клеман Тюрпен го изгони, само че след обзор на системата за видеоповторение (VAR) се оказа, че нападателят на " Сити " е бил в засада и картонът беше анулиран.

Сане стреля от директен свободен удар, само че Едерсон избави. Малко по-късно Леон Горетцка не уцели вратата. В 35-ата минута гостите получиха дузпа. Илкай Гюндоган стреля, а Упамекано игра с ръка. Холанд обаче прати топката над вратата от бялата точка. До края на първото полувреме Джошуа Кимих и Кингсли Коман от " Байерн " пробваха удари, само че без триумф.

" Байерн " държеше по-често топката и след почивката, само че първата опция беше за Холанд, който обаче не затрудни Ян Зомер. На другата врата Коман още веднъж опитва изстрел, само че без триумфа. Последва офанзива на гостите, при която Холанд подаде на Кевин де Бройне, който върна топката на нападателя, който се възползва от падение на Упамекано и вкара. В 75-ата минута резервата на " Байерн " Матис Тел вкара, само че голът му беше анулиран поради засада.

В 81-ата минута домакините получиха дузпа за игра с ръка на Мануел Аканжи, а Кимих вкара за 1:1.

В другия мач " Интер " приключи 3:3 с " Бенфика " в Милано, като изпусна задатък от два гола в края. " Нерадзурите " обаче се класираха напред с общ резултат 5:3, откакто завоюваха мача в Португалия предходната седмица.


© Reuters

Домакините поведоха с прекрасен удар на Николо Барела още в 14-ата минута. По-късно Лаутаро Мартинес вкара нов гол, който обаче беше анулиран поради нарушаване. В 38-ата минута " Бенфика " изравни след гол с глава на Фредрик Аурснес.

След почивката " Бенфика " атакуваше по-често, само че не създаваше положения. " Интер " стигна до втори гол в 65-ата минута, когато Федерико ди Марко подаде към Мартинес, който беше прецизен. В 78-ата минута Хоакин Корея реши дефинитивно дуела, като вкара за 3:1. В последните минути Андре Силва понижи с глава, а в продължението Петер Муса означи изравнителния гол за " Бенфика ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР