Манчестър Сити възстанови преднината си от три точки пред Ливърпул

...
Манчестър Сити възстанови преднината си от три точки пред Ливърпул
Коментари Харесай

С четири гола на Де Бройне Сити мачка по пътя към титлата

Манчестър Сити възвърне преднината си от три точки пред Ливърпул два кръга преди края на сезона в Премиър лийг, откакто разруши с 5:1 Уулвърхамптън като посетител.

Това значи, че в оставащите си две срещи " жителите " имат потребност от четири точки, с цел да са сигурен първенец.

Дори и при три, в случай че и Ливърпул завоюва своите мачове, Сити ще е съвсем сигурен отличник, тъй като към този момент има преднина от седем гола пред мърсисайдци във връзка с головата разлика.

Тимът на Хосеп Гуардиола завоюва последните си пет срещи в шампионата с общ резултат 22:1. Над всички този бе Кевин Де Бройне (7`, 16`, 24`, 60`), който означиха четири гола, Рахийм Стърлинг вкара петото попадение в самия край, а на два пъти и гредите спираха гостите.

Почетния гол за домакините осъществя Леандер Дендонкер.

Челси разгроми Лийдс с 3:0 на " Елънд Роуд " в дуел от 36-ия кръг на Премиър лийг. Головете вкараха Мейсън Маунт в 4-ата минута, Кристиан Пулишич в 55-ата и Ромелу Лукаку в 83-ата, а в средата на първото полувреме Даниел Джеймс получи червен картон и това значително предопредели изхода на мача.

Домакините останаха в зоната на изпадащите и са с все по-малки шансове да се спасят. Челси още няма обезпечено място в топ 4, само че е с преднина от 4 точки пред Арсенал и 8 пред Тотнъм преди утрешното дерби на Северен Лондон.

" Сините " от Лондон към този момент мислят напълно за финала за Фа Къп против Ливърпул в събота.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР