Манчестър сити възнамерява да направи Рахим Стърлинг най-скъпоплатения футболист в

...
Манчестър сити възнамерява да направи Рахим Стърлинг най-скъпоплатения футболист в
Коментари Харесай

Стърлинг е на път да стане най-скъпоплатеният футболист във Висшата лига

Манчестър сити " има намерение да направи Рахим Стърлинг най-скъпоплатения футболист в британската Висша лига. " Гражданите " ще предложат на 22-годишния състезател нов контракт със седмична заплата от 300 хиляди паунда, твърди в. " Сън ".

Настоящият договор на Стърлинг изтича през лятото на 2020 година Той беше притеглен от " Ливърпул " през 2015 година против 50 милиона паунда. В момента седмичната заплата на британския национал е 180 хиляди паунда.

През лятото той беше забъркан с трансферната сага към звездата на " Арсенал " Алексис Санчес. " Сити " искаше да притегли чилиеца. " Артилеристите " бяха склонни да го продадат, само че единствено в случай че в договорката бъде включен Стърлинг.

Мениджърът на " жителите " Пеп Гуардиола обаче изрично отхвърли да се раздели с англичанина и актуалният сезона демонстрира за какво. Стърлинг се показва на извънредно равнище и е водещият голмайстор на тима.

Той има девет гола в 12-те си мача във Висшата лига, а също така създаде още четири попадения след асистенции и извоювани дузпи. Във всички шампионати крилото се разписа 13 пъти при 19 участия.

" Когато " Арсенал " го искаше, ние бяхме пределно ясни с тях, че това няма по какъв начин да се случи. Рахим към момента е млад и ние се надяваме да бъде благополучен при нас, с цел да остане още дълго време ", сподели Гуардиола през уикенда.

Испанецът съобщи, че не той е разкрил капацитета на Стърлинг. " Рахим е страховит гений. Показа го в " Ливърпул ". Той игра необикновено там и тъкмо по тази причина " Сити " заплати толкоз пари за него ", изясни мениджърът на " жителите ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР