Манчестър Сити спечели трофея от Шампионската лига за първи път

...
Манчестър Сити спечели трофея от Шампионската лига за първи път
Коментари Харесай

Манчестър Сити пречупи Интер за дебютен триумф в ШЛ

Манчестър Сити завоюва трофея от Шампионската лига за първи път в историята си, откакто пречупи Интер с минималното 1:0 на финала в Инстанбул. По този метод " жителите " оформиха впечатляващ требъл, печелейки Висшата лига, ФА Къп и шампионата на богатите, трансформирайки се във втория британски клуб, който го прави след градския противник Манчестър Юнайтед през сезон 1998/99.


В началните минути на мача " жителите " изглеждаха респектирани от своя противник и не демонстрираха предстоящата от почитателите игра. В 27-та минута на дуела обаче нападателят на Сити Ерлинг Холанд насочи рисков удар към вратата на " нерадзурите ", който бе избавен от вратаря Андре Онана, а единствено две минути по-късно сходен изстрел имаше и от страна на Кевин Де Бройне.


Отборът на Симоне Индзаги отвърна с няколко центрирания в полето на съперника. В 36-та минута Де Бройне напусна наложително терена заради травма, за жалост на всички почитатели на " небесносините " и бе сменен от Фил Фодън. Белгийският национал няма шанс във финали на Шампионска лига, откакто бе заменен и през 2021 в тогавашния спор за трофея, изгубен от Челси с 0:1.


Второто полувреме играта очевидно бе забързана и доби движение, тъкмо като за край на Шампионската лига. Играчите на Пеп Гуардиола изчакаха своя момент и откриха резултата в 68-та минута посредством Родри. 60 сек по-късно Интер можеше да стигне до изравнителен гол посредством Федерико Димарко, само че топката срещна гредата на Едерсон. До края статуквото остана непроменено и по този начин Сити ликуват за първи път с трофея от най-престижния европейски шампионат.

" Гражданите " завоюваха требъла, до момента в който Интер остана с трето място в Серия А и успех за Купата на Италия. " Нерадзурите " остават с три трофея от шампионата на богатите, за последно през 2010, когато надделяха Байерн Мюнхен с 2:0. За Гуардиола това бе трети триумф в ШЛ след двата с Барселона през 2009 и 2011. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР