Манчестър Сити спечели с 3:1 визитата си на Копенхаген в

...
Манчестър Сити спечели с 3:1 визитата си на Копенхаген в
Коментари Харесай

Сити би Копенхаген, Реал се справи с Лайпциг

Манчестър Сити завоюва с 3:1 визитата си на Копенхаген в първи осминафинал в Шампионската лига. Европейският първенец имаше тотално предимство и изпусна куп положения. Реваншът е на 6 март.

Кевин де Бройне даде задатък на отбора на Хосеп Гуардола още в десетата минута. И макар че имаше 75% владеена на топката Сити позволи равнене. То пристигна след неточност на Едерсон, който подари топката на Копенхаген и Магнус Матсон я заби в мрежата за 1:1. Попадението падна в 34-ата минута.

В добавеното време на първата част обаче стана 1:2. Де Бройне опита подаване, топката рикошира и Бернардо Силва я чукна около вратаря..

През второто полувреме белгиецът и Ерлинг Холанд имаха още няколко късмет за гол, само че не се възползваха. В добавеното време обаче Фил Фоудън се разписа за 1:3 и обезпечи спокоен реванш за Сити. Успехът е девети подред за първенеца в шампионата.
Реал Мадрид се оправи с Лайпциг
В другия мач по същото време победи Лайпциг с 1:0. Единствения гол вкара Браим Диас в 48-ата минута, откакто преодоля четирима бранители. Диас игра на мястото на контузения Джуд Белингам. Винисуис пък удари гредата на Лайциг в края.

Домакините пратиха топката във вратата още във втората минута. Голът на Бенямин Шеско обаче беше анулиран от ВАР. Освен това Лайпциг имаше 14 удара, 9 от които точни, само че не съумя да преодолее Андрий Лунин.

Белия балет е спечелил 12 от последните си 14 четвъртфинала и наподобява на отлична позиция още веднъж да продължи напред. Реваншът е на „ Сантяго Бернабеу “ на 6 март.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР