Манчестър Сити спечели с 2:0 при визитата си на Евертън

...
Манчестър Сити спечели с 2:0 при визитата си на Евертън
Коментари Харесай

Манчестър Сити се измъчи срещу Евертън, но продължава напред за ФА Къп

Манчестър Сити завоюва с 2:0 при визитата си на Евертън и се класира за полуфиналите на шампионата за Купата на Англия - ФА Къп. Футболистите на Хосеп Гуардиола преобладаваха през целия мач на " Гудисън Парк " в Ливърпул и победиха с голове в края на Илкай Гюндоган (84) и Кевин де Бройне (90).

" Гражданите " записаха седма поредна победа над " карамелите " и не престават да мечтаят за четири трофея в границите на един сезон, защото имат късмет да завоюват всички шампионати, в които вземат участие.

Двата тима бяха без титулярните си вратари. За " жителите " пазеше Зак Стефън, а за домакините третият вратар Жоао Вириня, защото Пикфорд и Олсен са контузени. И двамата обаче нямаха доста работа в първата част на дуела, в която отбраната на домакините се оправи с натиска на гостите, отправили няколко удара посредством Стърлинг.

И през втората част Сити продължи да владее топката в дълги интервали, като усили натиска и бе по-агресивният отбор. След час игра младият Вириня направи ослепително избавяне, отразявайки удар на Стърлинг. Малко по-късно Фил Фодън можеше да го огорчи след прекрасен удар, само че не откри очертанията на вратата.

Ман Сити продължаваше да притиска противника и да чака своя миг. Десет минути преди края на терена се появи капитанът на гостите Кевин Де Бройне, който размени Стърлинг. В 84-ата минута " жителите " пробиха отбраната на домакините и осъществиха съдбоносен гол. Лапорт стреля, а Вириня направи чудесно избавяне, като отклони топката в гредата. Кълбото обаче отиде към Гюндоган, който с летящ плонж го насочи към опразнената врата.

След толкоз положени старания позволеният гол бе тежък удар за домакините. Те пробваха да дават отговор, само че нямаха доста сили. Повечето офанзиви до края бяха към тяхната врата. В последната минута Родри изведе Де Бройне през центъра, а белгиецът нямаше проблем да приключи и да постави завършек на интригата.

По-рано денем Саутхемптън разруши втородивизионния Борнемут с 3:0 като посетител и също продължи в идната фаза на конкуренцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР