Манчестър Сити спечели ФА Къп за седми път в историята

...
Манчестър Сити спечели ФА Къп за седми път в историята
Коментари Харесай

Сити спечели ФА Къп с рекордно бърз гол

Манчестър Сити завоюва ФА Къп за седми път в историята си, откакто победи Манчестър Юнайтед с 2:1. Така отборът на Хосеп Гуардиола продължава към мечтания требъл. Сити към този момент отбрани купата си на Англия и в този момент остава да завоюва Шампионската лига. против Интер е на 10 юни в Истанбул. Единственият британски отбор с требъл е Манчестър Юнайтед – реализиран преди 24 години.

И двата гола за успеха осъществя капитанът Илкай Гюндоган. Двубоят на „ Уембли “ стартира с най-бързия гол в историята на финалите. Още в 12-ата секунда Гюндоган направи 1:0 с отдалечен шут от въздуха. Досега най-бързият гол във край за ФА Къп беше. През 2009 година той наказа Челси в 25-ата секунда.

Последваха още положения за гол за първенците на Англия, само че обратно на логиката Манчестър Юнайтед изравни. Това стана в 33-ата минута от дузпа, която бе отсъдена за игра с ръка на Джак Грийлиш. Наказателният удар беше вкаран от Бруно Фернандеш. Няколко минути по-късно Рафаел Варан пропусна отличен късмет да направи поврат. Защитникът  стреля над вратата от към седем метра.

Второто полувреме стартира по подобен метод с първото – с бърз гол на Гюндоган. Този път той падна в 51-вата минута, отново с удар отвън наказателното поле. В 70-ата минута Гюндоган вкара за трети път във вратата на Юнайтед, само че ВАР отсъди засада.

В ответната офанзива резервата Алехандро Гарначо можеше да изравни, само че ударът му от границата на наказателното поле мина на сантиметри от страничната греда на Ортега.

Последната опция, която Манчестър Юнайтед имаше за равнене, пристигна във втората минута на добавеното време. Тогава след карамбол в наказателното поле топката кацна на напречната греда.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР