Манчестър сити се върна на пътя победите с успех при

...
Манчестър сити се върна на пътя победите с успех при
Коментари Харесай

Агуеро стигна 400 гола в кариерата си при успех на "Сити"

Манчестър сити " се върна на пътя успехите с триумф при гостуването си на " Борнемут ". Шампионите се наложи с 3:1, като основна роля имаше нападателят Серхио Агуеро.

Аржентинецът вкара две попадения, с което към този момент има 400 гола в кариерата си на клубно и национално равнище. 235 от тях са с екипа на " Манчестър сити ".

Рахим Стърлинг добави един гол за " жителите ", а за " Борнемут " се разписа Хари Уилсън

" Борнемут " опита да заплаши вратата на противника още в първата минута, когато контраофанзива на домакините приключи с удар на Джошуа Кинг, само че Едерсон избави.

Малко по-късно Стърлинг беше изведен и върна топката към Бернардо Силва. Португалецът стреля мигновено, само че ударът му мина настрана.

" Сити " поведе след 15 минути игра, когато се разписа Агуеро. Атаката за гола още веднъж се разви отляво, като Кевин де Бройне опита да засече центриране, само че белгиецът не уцели тъкмо топката. Тя попадна в Агуеро, който от близко не сбърка.

Де Бройне записа 50-а асистенция в 123 мача във Висшата лига. Той се трансформира във футболиста, който успяваха да доближи най-бързо до тази кота.

" Борнемут " можеше да изравни в 38-ата минута след недоразумение сред Едерсон и бранителя Николас Отаменди, само че Адам Смит не се възползва от опцията и стреля над вратата.

Пет минути по-късно Стърлинг удвои преднината на " Сити ". Англичанинът нахлу бързо в наказателното поле, като засече страховит извеждащ пас на Давид Силва. Това беше 11-ият гол на Стърлинг против " Борнемут ", като това е тимът против който има най-вече попадения.

Последният миг от първото полувреме беше на сметката на домакините, който върна един от головете. В добавеното време Уилсън вкара хубав гол след осъществяване на фаул.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР